Skip to main content

Thailand – Rondreis

Geschreven door Van Rompaey op . Geplaatst in Stories.

In onze 4e master geneeskunde hadden we de kans om op buitenlandse stage te gaan, dus zijn we naar Bangkok getrokken. Na onze stage hadden we de mogelijkheid om nog 2 weken rond te trekken. Deze reis was volledig georganiseerd door Van Rompaey Travel.

Het was gemakkelijk dat alles op voorhand tot in de puntjes was uitgestippeld en we zelf niets hoefden te regelen. De lokale agenten wachtten ons steeds op en onze gids/chauffeur tijdens de rondrit waren zeer vriendelijk. De persoonlijke aanpak van onze gids was erg prettig. Hij gaf ons eveneens een aantal adressen van leuke, lokale restaurantjes en plekken waar we anders gewoon zouden voorbij gelopen zijn.

Tijdens onze vrije tijd in Bangkok hadden we veel kansen om de stad te verkennen. Er is ontzettend veel te zien, maar meest indrukwekkend zijn toch Wat Arun (tempel van de Dageraad), Wat Pho (tempel van de liggende Boeddha) en Wat Phra Kaew (tempel van de Smaragdgroene Boeddha). In de weekends maakten we een historisch interessant tripje naar Kanchanaburi en konden we uitblazen op een wit strand in Koh Samui.

Op het einde van onze stage vertrokken we met z’n drieën met de nachttrein vanuit Bangkok naar Chiang Mai. We bezochten de stad en gingen met een gids op een avontuurlijke 3-daagse trektocht door de jungle in internationaal gezelschap. We bezochten ook een olifantenkamp en sliepen bij de lokale bevolking op rieten matten.

We reden verder naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Thailand, Laos en Myanmar aan elkaar grenzen. Hier maakten we een boottochtje en gingen we even aan land in Laos. Daarna bezochten we Chiang Rai met zijn prachtige witte Wat Rong Khun tempel. Via de nachttrein gingen we terug op weg naar Bangkok, met onderweg een tussenstop in Sukhothai (mijn absolute topfavoriet van de reis) en Ayutthaya, waar we zelfstandig wat sightseeing konden doen.
De reis verliep heel vlot. We werden in het station en tijdens de weekends steeds opgewacht door de lokale agenten en tijdens onze rondrit hadden we de luxe van een eigen gids en chauffeur. Ze waren heel vriendelijk en wisten ons een heleboel te vertellen over onze omgeving. We kregen ook nog leuke tips over hetgeen we konden doen tijdens onze vrije momenten.We hadden voldoende vrijheid om ter plaatse nog te improviseren en hebben genoten van dingen die op voorhand door het reisbureau waren geregeld: een heel goede mix! Het was een fantastische ervaring en zeker een aanrader!

Eline (24 jaar)

 

VAN ROMPAEY TRAVEL ONLINE