Skip to main content

On the road in the midwest

Geschreven door Van Rompaey op . Geplaatst in Stories.

Na onze geslaagde reis naar de Westkust in 2018 stonden we te popelen om de veelzijdige USA wat beter te leren kennen. Als gezin met twee kinderen, één van 11 en één van 13, hadden we een gevarieerd eisenpakket.

 De natuurparken zijn van het mooiste wat het land te bieden heeft, maar natuurlijk wilden we ook de imposante wolkenkrabbers en de monumenten in de grootsteden niet missen. Griet kwam met de suggestie een roadtrip te ondernemen van Denver naar New-York. De reis die Griet voor ons organiseerde was voor ons, maar ook voor onze kinderen, een schot in de roos. Bull’s eye, zouden de Amerikanen zeggen !

We landden in Denver, waar we enkele dagen genoten van de drukke terrasjes, de originele winkels en de historische gebouwen. De derde dag stapten we in ons ijzeren ros, een stoere SUV, en gingen langs de Oregon Trail de pioniers achterna, richting het Wilde Westen. We bezochten mythische oorden als Mount Rushmore, Crazy Horse, Yellowstone, Buffalo, Salt Lake City … We knepen ons regelmatig in de arm, stonden wij nu echt op de plaats waar we onze filmhelden zo dikwijls hadden gezien? En, was dat een beer daar tussen de bomen? Onze kinderen vonden het allemaal even geweldig, en dan moest de kers op de taart nog komen : New York.

Geen enkele reisgids of internetpagina kan je voorbereiden op het gevoel dat je overvalt wanneer je rondloopt in deze krioelende, overweldigende, fantastische stad. We hadden het voorrecht om onder deskundige begeleiding van Jacqueline Goossens door de stad te mogen fietsen. Tussen de wolkenkrabbers, maar evengoed langs rustige straatjes met pakhuizen die weggeplukt leken uit de negentiende eeuw. Natuurlijk bezochten we ook de pakkende 9/11 Memorial en lieten we ons verrassen door de geuren en kleuren van deze stad, die nooit ophield ons te verbazen.

America, thanks for having us, see you soon !

VAN ROMPAEY TRAVEL ONLINE