Skip to main content

Chili – Op avontuur in Patagonië en Atacama woestijn …

Geschreven door Van Rompaey op . Geplaatst in Stories.

Fantastisch land, diep onder de indruk van de natuur, de landschappen en de mensen.

Na twee ellendige coronajaren mochten we eindelijk onze koffers pakken.

Met zijn 12 vlogen we naar Santiago de Chile. Een miljoenenstad waar een gezellige drukte heerst. Een bekwame gids leidde ons enthousiaste groepje langs sfeervolle pleintjes en historische gebouwen. We genoten volop.

De volgende dag zetten we koers naar onze volgende bestemming, Patagonië. De gletsjers, marmergrotten en de grillige besneeuwde pieken van de Torres Del Paine zijn van een onaardse schoonheid. Op Isla Marta zagen we zeehonden, zeeleeuwen en pinguïns vlakbij zwemmen. Op de vlakten wemelde het dan weer van guanaco’s en vicuña’s. We kwamen ogen te kort.

Het noorden van Chili vormde het orgelpunt van onze reis. Vanuit het schilderachtige San Pedro de Atacama maakten we dagtochten door de woestijn, langs canyons en geisers, zoutvlaktes en helblauwe meren. In de bevreemdende Valle de la Luna leken we echt op een andere planeet te zitten…Fascinerend, mysterieus, onwerkelijk mooi … superlatieven schieten tekort.

Onze gids verraste ons op een ochtend met een ontbijt in de woestijn. Een andere keer aperitiefden we met zicht op een vulkaan.  . En ook de accommodaties waren verrassend, de éne avond sliepen we in een avontuurlijke lodge, de volgende dag relaxten we heerlijk in een luxehotel. Een aaneenschakeling van ervaringen om nog heel dikwijls aan terug te denken.

Griet, bedankt voor deze unieke reis, we dromen al van de volgende bestemming !

Hilde 

VAN ROMPAEY TRAVEL ONLINE