Skip to main content

PUGLIA – Trotters in het feeërieke Puglia

Geschreven door Van Rompaey op . Geplaatst in Stories.

In juli stapten we met het mondmasker in de hand op het coronavrije vliegtuig richting Italië… tijd voor een fantastische vakantie in het wondermooie Puglia.

We logeerden 5 dagen in Villa Cenci, een authentiek Masseria domein tussen de duizenden olijfbomen in het hart van Puglia. Op een verdwaalde Italiaanse toerist na, verbleven we hier de volle midweek met ons tweetjes… zalig de onvoorwaardelijke rust, na die onheilspellende Corona periode.

Villa Cenci is zeer centraal gelegen en met onze huurauto bezochten we de romantische stadjes en gezellige kleine dorpjes in de buurt. De vallei der Trulli is een betoverend stuk geschiedenis, en staat met stip bovenaan de Unesco Werelderfgoedlijst: Ostuni, Otranto, Martina Franca en als kers op de taart Alberobello… idyllisch!

De rotskusten van Polignano a Mare… dit hoort allemaal thuis op elke toeristische bucketlist! De veiligheidsvoorschriften worden perfect in acht genomen in Puglia: handen ontsmetten, mondmaskers op drukke plaatsen (is 1 keer gebeurd in het toeristische stadje Otranto) en in restaurants, koorts meten in luchthaven en hotels en de nodige registratieformulieren invullen… toch stoorde dit ons niet. Integendeel, was men in België vanaf dag 1 maar zo consequent geweest.

Na vijf dagen trokken we verder naar een splinternieuw hotel aan zee in het zuiden, “Posia Beach Resort”. Ook hier waren we koningen te rijk: een zeer proper ultramodern hotel met een unieke rooftop pool die zicht bood over de azuurblauwe oceaan. We bezochten verborgen parels aan de zuidkust van Italië, we aten in de lekkerste restootjes met kreeft à volonté en borden vol typische orecchiette.

Onze laatste stop bracht ons tot in “ Vinilia Wine Resort”: een prachtig kasteel, dat verborgen ligt tussen de ontelbare wijnranken met een oneindig groot zwembad. Niet te vergeten, het restaurant waar culinaire verwennerij het codewoord is.

Een dinertje in het sterrenrestaurant voldeed aan de verwachtingen en maakte ons verblijf extra speciaal. Na 12 schitterende dagen op Italiaanse bodem, keerden we jammer genoeg huiswaarts… terug naar de chaos in ons Belgenland… konden we nog maar wat langer blijven… Bedankt Griet voor het regelen van deze onvergetelijke trip!

Groetjes Dennis & Ellen

VAN ROMPAEY TRAVEL ONLINE