Skip to main content
Rajasthan ... hier vind je de echte geuren en kleuren van India.

India – Rondreis Rajasthan met privé chauffeur


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel.
 • Duration

  12 dagen
 • Start Locatie

  Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
 • Eindbestemming

  Delhi.

Wil je graag kennismaken met de geuren en kleuren van India? Wil je graag de mooie paleizen van de Maharadja’s bezoeken? Of een kijkje nemen in de Hindoe tempels? Wil de lekkere traditionele gerechten proeven? Of misschien mooie stoffen kopen? Dan is het onderstaande programma een goed idee.

Niet enkel is het noorden van India interessant om te bezoeken maar ook Zuid India is prachtig. Plan je een reis naar dit mooie land? Contacteer ons https://www.vanrompaeytravel.be/contact/ want wij maken een programma op maat volgens jouw wensen.

Dag 1 BRUSSEL – DELHI
Vlucht Brussel – Delhi, hoofdstad van India. Bij aankomst in Delhi ontvangst door lokale agent en transfer naar het hotel van jouw keuze.


Dag 2 DELHI
Na het ontbijt maak je kennis met Delhi, de hoofdstad van India. Bezoek aan de belangrijkste monumenten van Old en New Delhi. Via Delhi Gate en het Rode Fort kom je aan de grootste bidplaats voor moslims in de Indische hoofdstad, Jami Mashid. Lunch onderweg en in de namiddag is het de beurt aan New Delhi. Rondrit door de stad langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de presidentiële residentie, parlementsgebouw, paleizen van de maharadja’s, het praalgraf van Humayun en Qutab Minaret.

Diner in ‘The Spice Route’


Dag 3 DELHI – MANDAWA
Na het ontbijt vertrek naar Mandawa. Deze rit is ongeveer 260 km en zal 5 à 6 uren duren. Lunch onderweg in een ‘midway’. In deze plaatsen kan een snack eten en zijn propere sanitaire voorzieningen. Daarna gaat de rit verder naar Mandawa, gelegen in de ‘Shekawati’ streek, een overgangsgebied van de rijke gronden van de Gangesvallei naar de droge Tharwoestijn. Je vindt er prachtige koopmanshuizen, haveli’s. De binnen- en buitenmuren werden versierd met schilderingen, eerst abstracte motieven en later ook historische personages en afbeeldingen uit plaatselijke legendes. Overnachting in Mandawa Castle, gebouwd in 1775 door Thakur Nawal. Met een beetje verbeelding kan je de trompetten en trommels horen die een nieuwe bezoeker aankondigden. Via een monumentale poort stap je binnen in een ander tijdperk.


Dag 4 MANDAWA – BIKANER
Ontbijt in Mandawa Castle. De tocht gaat verder naar het westen in India. Het is 170 km tot in Bikaner. Deze woestijnstad is zoals Mandawa langs de
oude karavaanroute. In de namiddag bezoek aan Junagargh en Lalbagh Palace. Overnachting.

Rattentempel van Deshnok.


Dag 5 BIKANER – JAISELMER
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Jaiselmer. De rit naar de ‘Gouden Stad’ in de woestijn duurt 5 tot 6 uren met onderweg de nodige haltes. Ook Jaiselmer leed onder de groei van de haven in Bombay. Voordien was Jaiselmer een belangrijke halte voor de karavanen naar het westen. Het transport verliep meer en meer over zee en Jaiselmer geraakte in verval. De oorlog in Pakistan (1965 en 1974) heeft er dan wel voor gezorgd dat Jaiselmer toegankelijk bleef. Het leger moest in staat zijn de grenzen te bewaken en gemakkelijk ter plaatse geraken. De weg naar Jaiselmer is dan ook goed onderhouden. Overnachting in Fort Rajwada.


Dag 6 JAISELMER
Ganse dag sightseeing in Jaiselmer. Er is een fort, verschillende haveli’s en een Jain tempel. De mensen leven hier nog steeds in gebouwen uit de 12de tot 15de eeuw. Er is voldoende tijd zijn om te relaxen aan het zwembad.

Ayurveda massage


Dag 7 JAISELMER – JODHPUR
Het is een mooie rit naar Jodhpur, ook weer door de woestijn met onderweg veel ‘couleur locale’. Na de lunch bezoek aan het fort Meherangargh in Jodhpur. Van hieruit is het uitzicht over de stad, met veel blauw geschilderde huizen, dan ook erg mooi. Na dit bezoek is er nog voldoende tijd om naar lokale markt te gaan. Avondmaal en overnachting in Ranbanka Palace of een ander hotel van jouw keuze.

lunch in Umaid Bhawan
.

Dag 8 JODHPUR – JAIPUR
Na het ontbijt vertrek je richting Jaipur, de ‘roze stad’. In de namiddag bezoek aan het observatorium Jantar Mantar en City Palace. Het paleis is nog steeds de verblijfplaats van de Koninklijke familie. Jaipur is ook gekend voor kunst- en handwerknijverheid.


Dag 9 JAIPUR
Na het ontbijt staat een bezoek aan het Amber Fort op het programma. Eerst een korte rit met de bus (12 km) en daarna kan je op de rug van een olifant tot aan de ingang van het fort gebracht worden. Na de lunch in het hotel neemt de gids je mee naar de stad voor een wandeling en bezoek aan de lokale markt en ‘het Paleis der Winden’.


Dag 10 JAIPUR – AGRA
Van Jaipur naar Agra is ongeveer 5 uren rijden. Lunch is voorzien in een ‘midway’. Net voor Agra ligt Fatehpur Sikri, gebouwd door keizer Akbar. 14 jaar na de bouw werd de stad verlaten. Volgens sommigen omwille van watergebrek; volgens anderen omwille van strategische redenen. Sindsdien is het een echte spookstad, met nog enkele mooie overblijfselen van de Mughal – architectuur en absoluut een bezoek waard.Overnachting in Agra.


Dag 11 AGRA
Vandaag staat een absoluut hoogtepunt op het programma… bezoek aan de betoverend mooie Taj Mahal. Dit mausoleum werd gebouwd door Shah Jahan ter ere van zijn geliefde echtgenote. Meer dan 20.000 arbeiders werkten mee aan de bouw van de Taj. Ontbijt in het hotel. In de late voormiddag bezoek Rode Fort van Agra. Lunch in het hotel en vrije namiddag.

bezoek KohINoor


Dag 12 AGRA – DELHI
Het is bijna tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land, India. Na het ontbijt vertrek naar Delhi. Afhankelijk van het verkeer onderweg zal er nog tijd zijn om een beetje te relaxen of misschien een rickshaw ritje te maken door de oude stad. We voorzien een dayroom waar je een douche kan nemen voor je naar de luchthaven gebracht wordt. De vluchten van India (Delhi) richting Europa vertrekken vroeg in de morgen.

Vergelijkbare bestemmingen

Indonesië-Bali

Bali .. een must see als je voor de eerste keer naar Indonesië gaat. Het eieland biedt je een unieke en bruisende cultuur,  een gastvrije en vriendelijke bevolking en ademb...

Sri Lanka - Rondreis met privé chauffeur/ gids

Theeplantages, zandstranden en kleurrijke vissersdorpen, grote verscheidenheid aan flora en fauna, kruidentuinen, oude koningssteden, prachtige berglandschappen… je vindt het al...