Skip to main content
Authentieke dorpjes, azuurblauwe zee en prachtige stranden, ongedwongen sfeer ‘Carpe Diem’, ruige berglandschappen, boomgaarden met citrusvruchten, rijke oude cultuur, traditionele Griekse keuken, charmante dorpjes

Peloponnesos … het authentieke Griekenland


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel.
 • Duration

  11 dagen
 • Start Locatie

  Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
 • Eindbestemming

  Athene

Authentieke dorpjes, azuurblauwe zee en prachtige stranden, ongedwongen sfeer ‘Carpe Diem’, ruige berglandschappen, boomgaarden met citrusvruchten, rijke oude cultuur, traditionele Griekse keuken, charmante dorpjes … je vindt het op het schiereiland Peloponnesos. Tijdens een rondreis met huurwagen ben je zo vrij als een vogel om op eigen tempo de Peloponnesos te verkennen.

Wil jij graag deze regio verkennen? Of liever een van de eilanden bezoeken of een andere regio bezoeken? Dat kan. Contacteer ons https://www.vanrompaeytravel.be/contact/. We maken een programma op maat volgens jouw wensen en verwachtingen.

Dag 1 BRUSSEL – ATHENE
Je kan elke dag vanuit Brussel, Eindhoven of Dusseldorf naar Athene vliegen. Bij aankomst in Athene neem je een taxi naar het hippe hotel Fresh. Dit mooie designhotel opende in 2004 zijn deuren en ligt heel centraal: op 200 m van het Omonia plein en op 500 m van Plaka en de Akropolis. Je kan er een fiets huren en Athene per fiets verkennen. Van op het lounge terras heb je een prachtig uitzicht op de Akropolis.

Dag 2 ATHENE
Ganse dag om de stad te verkennen. Natuurlijk moet je een bezoek brengen aan de Akropolis. Het nationaal Archeologisch museum is ook de moeite waard. Je vindt er de schatten van de grote westerse beschavingen: sculpturen, aardewerk en sieraden. Je kan flaneren in de Plaka, het historische hart van Athene. Of je kan een bezoek brengen aan de Agora, waar de Stoa van Attalus in 1953 -1956 werd herbouwd op zijn fundamenten uit de 2de eeuw v. Ch. Nu vind je er het Agoramuseum.

Dag 3 ATHENE – OLYMPIA
Vandaag haal je de huurwagen af en rij je naar het westen van de Peloponnesos. Nadat je het kanaal van Korinthe hebt gepasseerd kan je door het binnenland via de kloosters van Kalavytra richting Olympia rijden. Overnachten in Hotel Mare dei Suites, prachtig gelegen aan de zee en privéstrand. Je kan van hieruit bv de uitstap maken naar Dimitsana en een wandeling maken in de Lousios kloof. Je kan ook vanuit deze plek Olympia bezoeken of een tripje maken naar Patra en natuurlijk genieten van de azuurblauwe zee in de baai van Leventochori.

Dag 4 en 5 OLYMPIA
Bezoek aan het antieke Olympia, waar 3000 jaar geleden wedstrijden , muziek en dans georganiseerd werden. De stad waar de grootste sportgebeurtenis op aarde haar oorsprong vond. Je kan het stadion en de historische site bezoeken. In het stadje Adritsena, een stadje dat nauwelijks door het toerisme werd beïnvloed, vind je de tempel van Bassae.

Dag 6 OLYMPIA – GYTHEIO
Vandaag rijden jullie verder naar het zuiden van de Peloponnesos. Je kan langs de kust rijden tot in Pylos. Ten noorden van Pylos zijn uitstekende stranden, waar je door de duinen naar de Spilia tou Nestora kan lopen. Je logeert vandaag in Castello Antico, een hotel gebouwd als een dorpje met kleine straatjes en de kamers verdeeld over verschillende kleine huizen. Het hotel ligt in een mooie tuin met uitzicht over de Lakonische Golf.

Dag 7 en 8 GYTHEIO

Tijdens deze 2 dagen kan je de omgeving bezoeken. Sparta en Mystras liggen op minder dan 50 km van Gytheio. Mystras is een wondermooie spookstad met Byzanthijnse huizen en kerkjes en behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

Dag 9 GYTHEIO – NAFPLION
Nog 2 nachtjes logeren in Hotel Amphityron in Nafplion, een van de meeste elegante steden op het Griekse vasteland. Alle kamers hebben zeezicht en beschikken over alle comfort. Vanuit het restaurant heb je uitzicht over de zee en het Bourtzi eilandje.

Dag 10 NAFPLION
Je kan een bezoek brengen aan het theater van Epidaurus maar je kan natuurlijk ook een boottocht maken en de verschillende eilandjes in de buurt verkennen.

Dag 11 NAFPLION – ATHENE – BRUSSEL
Het is weer tijd om naar huis te gaan. Je levert de huurwagen in op de luchthaven van Athene en keert terug naar Brussel, Eindhoven of Dusseldorf.

Vergelijkbare bestemmingen

Griekenland – Kreta

Kreta, het betoverende eiland met zicht op Afrika, is zonder meer een wereld apart. Kreta is eigenlijk een land in een land met een eigen geschiedenis, folklore en tradities. Hi...