Skip to main content
Verken de wilde gebieden van het Westen, ontdek de ongerepte natuur

USA – Avontuur (met huurwagen) in Midwest USA


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individual
 • Duration

  7 days
 • Start Locatie

 • Eindbestemming

Verken de wilde gebieden van het Westen, ontdek de ongerepte natuur en reis langs de besneeuwde bergtoppen van de Rockies, de geisers van Yellowstone en de prairies van Wyoming…

 

Dit is een voorbeeldroute. Wil je graag een rondreis van een langere periode? Dat kan, we kunnen deze route aanpassen volgens jouw wensen. Contacteer ons wanneer je graag een op maat gemaakte route en hotelkeuze (standaard, superior, deluxe hotels) wenst.

Dag 1                    BRUSSEL – DENVER

Vertrek met bestemming Denver, Colorado USA. Bij aankomst in Denver haal je de huurwagen af en rij je naar het hotel. Je kan overnachten buiten de stad niet ver van de luchthaven of je kan overnachten in de stad.

 

Dag 2                   DENVER – SCOTTSBLUFF

Vandaag gaat de rit naar het noorden, naar de weinig toeristische staat Nebraska. Het is een historische staat waar ontdekkingsreizigers van oost naar west trokken en dit via het bekende Oregon Trail.  Je overnacht in Scottsbluff, gelegen nabij het Scotts Bluff National Monument. De enorme rotspartij van 240 meter hoog, gelegen in de vlakke graslanden was eeuwenlang een herkenningspunt voor de pioniers die naar het westen trokken. Je kan er het Oregon Trail Museum bezoeken, de Summit Road nemen naar de top van de berg, mooie wandelingen maken…

 

Dag 3                    SCOTTSBLUFF – RAPID CITY

Rapid City is een kleine stad in het westen van South Dakota die de bijnaam ‘Gateway to the Black Hills’ draagt. Hoewel het stadje zelf niet zo bekend is, zijn de bezienswaardigheden in de buurt dat wel. Rapid City is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Rushmore, Badlands National Park en het Crazy Horse Memorial.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 4                    BADLANDS

In het hart van de Black Hills vind je Mount Rushmore, South Dakota USA. Dit beeldhouwwerk in graniet bestaat, van links naar rechts, uit de gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Na een bezoek aan Mount Rushmore kan je  Badlands International Park verkennen. Je vindt er buffels, herten, coyotes en prairiehonden en je doorkruist een prachtig prairie landschap. Er zijn verschillende routes die je met de auto kan rijden en je kan op verschillende plekken wandelingen maken.

 

Dag 5                     RAPID CITY – BUFFALO

Het stadje Buffalo ligt aan de rand van het Bighorn-gebergte in de Amerikaanse staat Wyoming. Hier kun je de sfeer van het Wilde Westen proeven, die nog levendig aanwezig is in de vele historische gebouwen en musea aan Main Street. Een omweg maken om Devils Tower te zien is zeker de moeite.

Overnachten in Occidental hotel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 6                    BUFFALO – CODY

Er is heel wat te beleven in deze buurt. Je kan vandaag via de Bighorn National Forest rijden. In Cody kan je het Buffalo Bill Historical Center bezoeken. Dit centrum herbergt vijf musea en houdt het wilde westen levend. Je vindt er alles over het leven en de wildwestshows van William F. ‘Buffalo Bill’ Cody. Verder is er een heel arsenaal aan wapens tentoongesteld en zie je kunst van cowboys en indianen. Ook de natuur komt aan bod. In een tentoonstelling over Yellowstone maak je kennis met de verschillende ecosystemen en de dieren van dit bijzondere gebied.

Rodeo bijwonen

 

Dag 7                    CODY – YELLOWSTONE

Je kan vandaag al dadelijk naar Yellowstone rijden of via de Beartooth Highwy. In Amerika zijn er 99 National Scenic Byways en 27 All American Roads. Een van de All American Roads is de 111 km lange Beartooth Highway, die deels in Montana en deels in Wyoming is gelegen. Langs de Beartooth Highway liggen meer dan 20 bergpieken van over de 4.000 meter. Of de Chief Joseph Scenic Highway. Die is 46 mijl lang. Het hoogste punt aan deze weg is Dead Indian Pass, 2.453 meter hoog.

Yellowstone is één van de mooiste parken van de Verenigde Staten. Hier heb je niet alleen geisers, heetwaterbronnen en modderpotten, maar ook vind je er prachtige bossen, mooie alpenweiden, een schitterend groot meer en een grote canyon met watervallen. Daarnaast leven veel dieren in het park waaronder bizons, elanden, herten, zwanen, pelikanen, grizzly- en bruine beren.

Overnachting in Snowlodge met Twilight tour

 

Dag 8 – 9 – 10     YELLOWSTONE

3 Volledige dagen om Yellowstone te verkennen. Je kan er wandelen en met de auto mooie tochtjes maken. Je kan eventueel 2 overnachtingen nemen in de Mammoth Hot Springs en 2 overnachtingen in Grant Village.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 11                  YELLOWSTONE – TETONS – JACKSON HOLE

Jullie rijden via de zuid ingang Yellowstone naar Teton National Park. Jullie kunnen een wandeling maken rond Jenny Lake. Er zijn verschillende trails, eentje van iets meer dan 5 km en een van 12 km. Die van 12 km is best tof. Bij de uitgang is ook een tof visitor’s center. Je kan er een film zien over de Tetons. In Colter Bay kan je het Indian Arts Museum bezoeken. Het is niet groot en wel tof. 1 Overnachtingen in The Lodge at Jackson Hole. Dit is een comfortabel hotel en een leuke plek om te logeren.

‘Float trip’ op de Snake river en wandeling rond Jenny Lake

IMG 4142 VERB

Dag 12                  TETONS – SALT LAKE CITY

Vandaag verlaat je Grand Teton NP en gaan de rit verder naar Salt Lake City. Je kan over de snelweg rijden maar er zijn veel mooiere routes mogelijk.

 

Dag 13                   SALT LAKE CITY

In het hart van Salt Lake City, tussen North en South Temple Street, ligt de populairste toeristische attractie: Temple Square. Op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter bevinden zich verschillende mormoonse gebouwen, waaronder de hoofdgebouwen van de mormoonse kerk, de Salt Lake Temple en het Tabernacle. De Salt Lake Temple uit 1893 is het wereldwijde icoon van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en vormt het hart van Temple Square. Je mag de Salt Lake Temple niet betreden. In het Visitor Center staan mormonen voor je klaar om je op sleeptouw te nemen voor een rondleiding langs de tentoonstellingen en schaalmodellen van de tempel.

 

Dag 14                 SALT LAKE CITY – STEAMBOAT SPRINGS

Voor het laatste stukje van de route zijn er een aantal mogelijkheden. Je kan bv via Dinosaur NP naar Steamboat Springs rijden. Wanneer je in Steamboat Springs overnacht, is er morgen voldoende tijd om Rocky Mountains NP te verkennen.

 

Dag 15                 STEAMBOAT SPRINGS – DENVER

Vandaag staat een mooie rit op het programma.  Vanuit Steamboat Springs rij je naar de westelijke ingang van Rocky Mountains N.P., Grand Lake Entrance. In het Alpine Visitor Center vind je veel informatie over het park. Via de oostelijke uit/ingang rij te verder Estes voor overnachting. Je kan natuurlijk ook verder rijden tot in Denver.

 

Dag 16                   DENVER – BRUSSEL

Het is tijd om naar huis te komen…. Je levert de wagen in bij de luchthaven en daarna vlieg je naar Brussel. Aankomst in Brussel dag 17.

Vergelijkbare bestemmingen

NEW YORK – Op stap met Jacqueline Goossens

New York ontdekken doe je onder de deskundige begeleiding van Jacqueline Goossens.

USA – Florida – The Sunshine State

Florida is zoveel meer dan alleen zee, witte zandstranden en een stralende zon. Je vindt er ook prachtige natuurparken, musea, aantrekkelijke steden en niet te vergeten… de attr...