Skip to main content
Op wandel in Kaapverdië

Kaapverdië


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel - uitstappen met ervaren lokale gids.
 • Duration

  8 dagen
 • Start Locatie

  Brussel – Lissabon – São Vicente
 • Eindbestemming

  São Vicente – Brussel

Deze zonnige archipel van tien eilanden in de Atlantische oceaan ligt op slechts 6 uren vliegen van Brussel. Je wordt er verwelkomd door gastvrije inwoners, gepassioneerd door dans en muziek. Geen enkel eiland is hetzelfde: eindeloze witte stranden, fascinerende woestijnlandschappen, groene valleien en grillige vulkanische formaties. De cultuur is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse en Europese invloeden. Het warme klimaat wordt bepaald door droge passaatwinden en de temperatuur is vrijwel het ganse jaar constant.

Dag 1 Brussel – Lissabon – São Vicente
Vlucht vanuit Brussel naar São Vicente via Lissabon met TAP. Bij aankomst op het 2de grootste eiland van de archipel, transfer naar uw hotel Casa Colonial, Mindelo voor de overnachting.

Dag 2 São Vicente – Santo Antão
Na het ontbijt neem je de boot naar Sao Antao. De boottocht duurt 1 uur. Bij aankomst op Sao Antao in Porto Novo word je opgewacht door een gids die je meeneemt voor een tocht op het eiland. Na deze rondrit brengt de gids je naar het hotel, bv. Tienne del Mar, Vila das Pambas/Paúl. Je verblijft er 3 nachten op basis van kamer en ontbijt.

Dag 3-4 Santo Antão
Vrij verblijf. Je kan wandelingen en andere excursies maken onder leiding van een privé Engelsprekende gids. Enkele voorbeelden: ‘Vulkaan, likeur en koffie’ – ‘Coculi – Corda’ – ‘Kliffen en rotssculpturen aan de noordkust’.

Dag 5 Santo Antão – São Vicente
Vrije tijd tot aan de transfer naar de haven van Porto Novo voor de ferry naar São Vicente. Bij aankomst transfer naar hotel Pont d’Agua Bohemian Chic in Mindelo voor een verblijf van 3 nachten op basis van kamer en ontbijt.

Dag 6 São Vicente
Mindelo is de plezierige hoofdstad van Sao Vicente en ligt aan de voet van twee uitgedoofde vulkanen. In deze bruisende havenstad met koloniale architectuur vind je sfeervolle pleintjes met leuke cafés en restaurants. Het is ook de geboorteplaats van Cesaria Evora, ‘la grande dame’ van de morna (trage en nostalgische muziekstijl die inspiratie haalt uit de Portugese fado).

Vandaag neemt een gids je mee op verkenning op dit paradijselijke eiland. Je bezoekt de bruisende havenstad, Mindelo. Lunch in het vissersdorpje Calhau en in de namiddag heb je de gelegenheid een frisse duik te nemen in de oceaan in Baia das Gatas. Op weg naar het hotel nog even een stop in het charmante vissersdorpje Salamansa.

Dag 7 São Vicente
Vrij verblijf. Je kan een wandeling maken maar snorkelen tussen de zeeschildpadden is zeker ook een goed idee.

Dag 8 São Vicente – Brussel
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Lissabon.

Contacteer ons voor meer informatie. Je kan het contactformulier gebruiken

 

Vergelijkbare bestemmingen

Egypte – De geheimen van de Nijl

Een reis naar Egypte dat is reizen door het verleden. Egypte is een onuitputtelijke bron van ontdekkingen met nog vele geheimen, begraven onder het woestijnzand. Een Nijlcruise ...

Kenia – Zo veel meer dan safari … reizen in kleine groep

Kenia is natuurlijk het meest gekend als droombestemming voor wie de fameuze Big Five wil spotten. Maar wist je dat Kenia naast de savanne ook zoutmeren en woestijnen telt? Dat ...

Namibië – Een parel in Afrika

In Namibië vind je indrukwekkende woestijnlandschappen, diep rode zandduinen, miljoenen jaren oude rotstekeningen, weidse vlaktes, the big five, vele andere dieren en fascineren...

Zuid Afrika en Botswana- fly and drive

Tijdens deze reis waarin alles draait om de uitzonderlijke natuur en het dierenleven van Zuid-Afrika en Botswana start je met een rit langs de indrukwekkende Blijde Rivier Canyo...