Skip to main content
Aanschouw de tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door Ramses II

Egypte – De geheimen van de Nijl


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel of in groep met gids
 • Duration

  9 dagen
 • Start Locatie

  Luxor
 • Eindbestemming

  Luxor

Een reis naar Egypte dat is reizen door het verleden. Egypte is een onuitputtelijke bron van ontdekkingen met nog vele geheimen, begraven onder het woestijnzand. Een Nijlcruise is een van de meest ontspannende ervaringen. De aangenamewointertemperaturen zijn ideaal voor een culturele rondreis en/of een ontspannend verblijf aan de Rode Zee. De combinatie van de landschappen, de rijke culturele geschiedenis en de gastvrijheid van de Egyptenaren maken van iedere reis een unieke belevenis.

Dit is een voorbeeld programma van 8 dagen. Wil je graag een rondreis van een langere periode? Of een paar dagen aan de zee verblijven? Dat kan, we kunnen deze route aanpassen volgens jouw wensen. Contacteer ons wanneer je graag een op maat gemaakte programma en/ of andere hotelkeuze.

 

Dag 1                                    Brussel – Caïro – Luxor

Je vliegt via Caïro naar Luxor (vertrek is op zaterdag). Bij aankomst brengt een vertegenwoordiger van de lokale agent je naar de boot en scheep je in voor de 8-daagse Nijlcruise. Verblijf op de boot is op basis van vol pension.

 

Dag 2                                    Luxor – Edfu

Na het ontbijt staat een bezoek aan de tempel van Karnak en Luxor op het programma. Je keert terug naar de boot. Tijdens de lunch vertrekt de boot richting Edfu. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 3                                    Edfu – Aswan

Bezoek aan de tempel van Horus in Edfu. De tempel is goed bewaard gebleven. Dit is te danken aan het feit dat men tijdens de bouw de plannen consequent heeft uitgevoerd. In de tempel van Horus voelt men nog de sereniteit en het sacrale karakter dat een dergelijk monument kan uitoefenen.

Na dit bezoek keer je terug naar de boot die verder vaart richting Aswan. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 4                                    Aswan – Philae

Bezoek aan de tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis. 

Bezoek aan de tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis. Philae is het kleinste eilandje in de Nijl waarop de tempel van Isis rustte.  Door de bouw van de eerste stuwdam overstroomde het eiland jaarlijks.  Met de bouw van de nieuwe stuwdam zou het monument geheel in het water verzinken.  Dankzij het Unesco-project werd de tempel afgebroken en herbouwd op het eiland Agilka. Ook de onvoltooide obelisk en de Hoge dam sa-taan op het programma. Terugkeer naar de boot voor lunch, avondmaal en overnachting aan boord.

 

IMG 5584 2 

Dag 5                                    Aswan

 In de vroege ochtend, optioneel bezoek aan Abu Simbel. Het is één van de meest indrukwekkende tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door Ramses II. Voor de grote tempel bevinden zich vier indrukwekkende figuren die de farao Ramses II voorstellen. De kleinere tempel is gewijd aan Hathor, gebouwd door Ramses II voor koningin Nefertari.

Na dit bezoek terug naar de boot voor lunch en vrije namiddag. Avondmaal en overnachting aan boord.

IMG 5649 kopie

Dag 6                                    Aswan - Kom Ombo – Edfu

In de ochtend ga je met een  Felouka naar de botanische tuinen op het Lord Kitchener-eiland.  Daarna vaart de boot naar Kom Ombo voor een bezoek aan de tempel.

Deze tempel ligt in een bocht dicht bij de rivier. Gevolg is dat in de loop der tijd de voorhof en pyloon verzakt en uiteindelijk weggespoeld zijn. Het is een dubbele tempel, gebouwd ter ere van Sobek met de krokodillenkop en Horus met de valkenkop. De bouw van twee tempels tegen elkaar komt in Egypte alleen in Kom Ombo voor.

Lunch aan boord. Terwijl de boot verder vaart naar Edfu kan je genieten van de flora en fauna langs de oevers van de Nijl. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 7                                    Edfu - Luxor

Tijdens de vaart naar Luxor is het bovendek de ideal plek om te genieten het landschap. Avondmaal en overnachting aan boord.

IMG 5735 IMG 5760

Dag 8                                    Luxor

Na het ontbijt is een bezoek aan de necropolis van Thebe met De kolossen van Memnon, de Vallei Der Koningen en Koninginnen en de Tempel van Hatsjepsoet gepland. Je logeert Stiegenberger Nile Palace **** in Luxor.  Avondmaal (facultatief) en overnachting.

IMG 6223 IMG 5280

Dag 9                                    Luxor - Caïro - Brussel

Ontbijt in het hotel en daarna transfer naar de luchthaven van Luxor voor de terugvlucht naar Brussel, via Caïro.

IMG 5277

Vergelijkbare bestemmingen

Kaapverdië

Deze zonnige archipel van tien eilanden in de Atlantische oceaan ligt op slechts 6 uren vliegen van Brussel. Je wordt er verwelkomd door gastvrije inwoners, gepassioneerd door d...

Kenia – Zo veel meer dan safari … reizen in kleine groep

Kenia is natuurlijk het meest gekend als droombestemming voor wie de fameuze Big Five wil spotten. Maar wist je dat Kenia naast de savanne ook zoutmeren en woestijnen telt? Dat ...

Namibië – Een parel in Afrika

In Namibië vind je indrukwekkende woestijnlandschappen, diep rode zandduinen, miljoenen jaren oude rotstekeningen, weidse vlaktes, the big five, vele andere dieren en fascineren...

Zuid Afrika en Botswana- fly and drive

Tijdens deze reis waarin alles draait om de uitzonderlijke natuur en het dierenleven van Zuid-Afrika en Botswana start je met een rit langs de indrukwekkende Blijde Rivier Canyo...