Skip to main content
Droombestemming voor wie de fameuze Big Five wil spotten

Kenia – Zo veel meer dan safari … reizen in kleine groep


 • Gemiddeld Budget

  5610 euro pp bij verblijf in een tweepersoonskamer - Toeslag eenpersoonskamer: 750 euro
 • Trip Type

  Reizen in kleine groep
 • Duration

  10 dagen
 • Start Locatie

  Brussel
 • Eindbestemming

  Narirobi

Kenia is natuurlijk het meest gekend als droombestemming voor wie de fameuze Big Five wil spotten. Maar wist je dat Kenia naast de savanne ook zoutmeren en woestijnen telt? Dat er meer dan 40 bevolkingsgroepen wonen? Dat de accommodaties er tot de meest luxueuze in Afrika behoren? Allemaal redenen, beste reiziger, waarom Kenia absoluut één van mijn favoriete reisbestemmingen is. Ik kom er al zovele jaren, en nog altijd ben ik helemaal weg van de gastvrijheid en het ondernemerschap van de mensen, van de weidse sterrenhemel en de indrukwekkende zonsondergang. Je kan er uiteraard heen met een kleine groep, maar ook een individuele rondreis is een absolute aanrader.

 

Op 30 september 24 reizen we in een kleine groep naar kenia. Wil je graag op een andere datum op safari gaan met je familie of vrienden?  Wil je en verlenging in Amboseli of elders? Dat kan, we kunnen deze route aanpassen volgens jouw wensen.  Contacteer ons wanneer je graag een op maat gemaakte route en ander keuze van lodges wenst.

 

De prijs voor onderstaande groepsreis is 5610 euro pp (bij verblijf in een tweepersoonskamer) - toeslag eenpersoonskamer is 750 euro.

De prijs voor de vlucht is niet inbegrepen. Op dit ogenblik (juni 2024) is een richtprijs voor de rechtstreekse vlucht met SN Brussels 830 euro pp, luchthaventaksen en stoelreservatie inbegrepen.

 

 

Maandag 30 september 2024               Brussel – Nairobi

Met een rechtstreekse vlucht van SN Brussels Airlines vliegen we naar Nairobi. Glaasje champagne bij aankomst op de luchthaven en transfer naar hotel Eka.

Dinsdag 1 oktober 2024                          Nairobi - Masai Mara

Vanuit Nairobi rijden we door de Rift Valley. De steile rotswanden en vele meren zijn één van de natuurwonderen van Kenia. Hebt u al ooit een tent gezien met parketvloer en luxebadkamer? Wel, in Masai Mara logeert u er zelf in. Na een verkwikkende lunch relax je aan het zwembad op uw privéterras. Gesterkt door een Engelse ‘afternoon tea’ gaan we vervolgens op zoek naar de Big Five. We keren terug bij zonsondergang, voor een lekker diner en een welverdiende nachtrust.

MARA LEEUW 

Woensdag 2 oktober 2024

Afrika Kenia VanRompaeyTravel 13

Donderdag 3 oktober 2024                    Masai Mara

Deze Game Drives zijn avontuurlijke excursies doorheen de Masai Mara, waarbij je alle kansen hebt om een grote variëteit aan wilde dieren te spotten. De excursies duren een halve dag. We keren dus telkens terug naar de lodge voor de lunch. Ook is er voldoende tijd om te rusten of te ontspannen, voor we in de namiddag terug op weg gaan. ’s Avonds dineren we eveneens in de lodge.

Tip : Droom je van een ballonvaart? Grijp dan je kans om de landschappen en de dieren van de Masai Mara vanuit de lucht te bewonderen.

Afrika Kenia VanRompaeyTravel 10 

Vrijdag 4 oktober 2024                           Masai Mara - Lake Naivasha

Vandaag rijden we noordwaarts. Tijdens de rit doorheen het overweldigende landschap van Rift Valley kijk je je ogen uit. We lunchen bij Crescent Camp, een tentenkamp aan de oevers van Lake Naivasha.

Na de lunch verkennen we het meer per boot. Je kunt de zwemmende nijlpaarden bijna aanraken, en met een beetje geluk spot je een Afrikaanse visarend. Nadien verkennen we Crescent eiland te voet. Hier wandel je zomaar tussen de gazellen, zebra’s en giraffen.

Avondmaal en overnachting in Naivasha Sopa, aan de oevers van het meer.

 

Zaterdag 5 oktober 2024                      Lake Naivasha - Sweetwaters

Vandaag rijden we richting evenaar. Sweetwaters ligt in Ol Pejeta Conservancy, de woonplaats van de zwarte neushoorn.  Ook  hier logeer je weer in een prachtige, comfortabele lodge. Het weidse zicht op Mount Kenya is de kers op de taart. Na de lunch bezoeken we een opvangcentrum voor gewonde en misbruikte chimpansees.  Diner en overnachting in Sweetwaters Tented camp.

IMG 6999

Zondag 6 oktober 2024                        Sweetwaters - Samburu

We blijven noordwaarts rijden. In Samburu spot je, naast de Big Five, ook  zebra’s, oryx en netgiraffen. We voorzien tijd om te relaxen aan het zwembad, en natuurlijk dineren we ook hier weer in prachtige tenten van Ashnil Samburu Camp, onder een romantische  sterrenhemel.

 

Maandag 7 oktober 2024                   Samburu

Bij het krieken van de dag vertrekken we voor een game drive. Dat is immers de beste tijd om de grote katten hun prooien te zien verorberen. Rond 9u zijn we al terug in de lodge. Je kan op je gemak ontbijten. Daarna heb je de kans om een bezoek te brengen aan een Samburu-dorp (facultatieve uitstap), al dan niet in combinatie met een game drive. Avondmaal en overnachting in Ashnil Samburu Camp.

09 201

 

Dinsdag 8 oktober 2024                     Samburu

Vandaag brengen we een bezoek aan Archer’s Post, een Italiaanse missiepost. De zusters onderwijzen de kinderen uit de omliggende dorpen, en runnen een hospitaal. Met al die kinderen is het hier een vrolijke, drukke bedoening. Zondag is extra speciaal. Dan is er een misviering waarbij naar hartenlust gezongen en gedanst wordt.

Afrika Kenia VanRompaeyTravel 2

Nadien verkennen we Samburu, Buffalo Springs of Shaba. Bij terugkeer in de lodge wacht ons een lekkere lunch. Dan is het heerlijk nagenieten aan het zwembad. In de namiddag is er nog een laatste game drive. Diner en overnachting in Ashnil Samburu Camp.

 

Woensdag 9 oktober 2024              Samburu – Nairobi

Na het ontbijt vertrekken we richting Nairobi. Onderweg stoppen we in Karatina. De markt daar is één van de grootste en kleurrijkste in Afrika, en het is er altijd een drukte van belang. Je vindt hier exotische vruchten, traditionele kledij en huishoudgerief, maar je kan er ook prachtige, handgemaakte manden op de kop tikken.

Aangekomen in Nairobi bezoeken we Giraffe Manor, een historisch huis met bosreservaat. De giraffen die er leven, komen geregeld op bezoek op de binnenplaats en steken dan hun lange nekken door de ramen, op zoek naar iets lekkers.

Schoonheid van een heel andere orde vind je bij Kazuri, een project dat vrouwen uit de sloppenwijken tewerkstelt. Ze maken prachtige parels in de schitterendste kleuren. Cadeautje voor het thuisfront, iemand?

 Afrika Kenia VanRompaeyTravel 4

Dan keren we terug naar het hotel, waar je nog ruim te tijd hebt om je op te frissen voor de vlucht naar Brussel.

 

KWAHERI YA KUONANA!!!! TOT ZIENS…

Bekijk ook een samenvattend verslag in PDF, of een interactieve beschrijving via deze link

 

Vergelijkbare bestemmingen

Kaapverdië

Deze zonnige archipel van tien eilanden in de Atlantische oceaan ligt op slechts 6 uren vliegen van Brussel. Je wordt er verwelkomd door gastvrije inwoners, gepassioneerd door d...

Namibië – Een parel in Afrika

In Namibië vind je indrukwekkende woestijnlandschappen, diep rode zandduinen, miljoenen jaren oude rotstekeningen, weidse vlaktes, the big five, vele andere dieren en fascineren...

Zuid Afrika en Botswana- fly and drive

Tijdens deze reis waarin alles draait om de uitzonderlijke natuur en het dierenleven van Zuid-Afrika en Botswana start je met een rit langs de indrukwekkende Blijde Rivier Canyo...