Skip to main content
Met Nederlandstalige gids op verkenning in Jordanië

Jordanië


 • Gemiddeld Budget

  2360 euro pp bij verblijf in een tweepersoonskamer/ singletoeslag: 590 euro
 • Trip Type

  Reizen in kleine groep
 • Duration

  8 dagen
 • Start Locatie

  Brussel
 • Eindbestemming

  Amman

 

In het Koninkrijk van de Nabateeërs.

Zoals Mozes naar het Heilige Land ging, zul je de legendarische Kings' Highway volgen door prachtige Bijbelse landschappen. Je ontdekking van het land van Lawrence van Arabië en de Nabateeërs zal langs de Romeinse ruïnes van Jerash gaan, de Omayyad-kastelen, het Kruisvaardersfort van Kerak, de mozaïeken van de Byzantijnse kerken, de zandduinen van Wadi Rum, het betoverende Petra, de citadel van Amman, de zoute wateren van de Dode Zee en minder bekende juweeltjes zoals Iraq al Amir of Ajloun.

Tijdens de reis van 29 september 2024 (georganiseerd door Travel Sensations) onder begeleiding van een Nederlandstalige gids maak je kennis met de hoogtepunten van Jordanië en bezoek je eveneens tal van minder gekende historische sites. Je reist in een kleine groep van maximum 16 personen en minimum 2 personen.

 

Zondag 29 september 2024                  Brussel - Amman

Vanuit Brussel vlieg je met Royal Jordanian naar Amman. Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lokale agent om het visum (inbegrepen in de reis) in orde te brengen. Hij leidt je door de luchthavencontroles tot aan de bus die je naar het hotel in het centrum van Amman brengt.

Overnachting in Amman in Rotana Amman of Grand Hyatt of gelijkwaardig.

 

Maandag 30 september 2024              Amman - Jerash - Ajloun - Amman

Na het ontbijt maak je kennis met de Nederlandstalige Jordaanse gids, die de groep zal begeleiden. Vertrek richting het noorden, naar de stad Jerash, het 'Pompeï van het Oosten'. Het is een van de best bewaarde Oude Griekse-Romeinse steden ter wereld.

De hoofdingang opent naar de indrukwekkende triomfboog van Hadrianus en naar het hippodroom, voordat je naar het beroemde ovale plein wordt geleid, omringd door ontelbare nog steeds aanwezige zuilen. Je zal dwalen door de bijna onaangetaste geplaveide straten, waarbij je tempels, theaters, fonteinen en andere openbare ruimtes ontdekt voor een tijdreis van bijna tweeduizend jaar.

Na de lunch, rit naar Ajloun. Het is een authentiek dorpje, dat overheerst wordt door een kasteel op meer dan 1200m hoogte gebouwd door Saladin. Het bezoek aan het fort biedt een adembenemend zicht op de vallei van de Jordaan, de bergen van Galilea en de Golanhoogvlakte. Na dit bezoek rij je terug naar Amman voor avondmaal en overnachting in het hotel.

Glenn Jerash2 

Dinsdag 1 oktober 2024                        Amman - Woestijnkastelen - Amman

Bezoek aan de woestijnkastelen. Deze Omejjadische woningen, gebouwd in de vroegere oase van Azraq, werden gebruikt als prinselijke verblijven, versterkte burchten of als haltes op de belangrijke caravaanroutes. De verschillende woestijnkastelen tonen elk een ander aspect van de intrigerende Arabische kunst en architectuur: mozaïek, fresco's, ...

Bezoek aan Qasr Al Amra, Qasr Mshatta en Qasr Al Karraneh.

Na de lunch in Amman ga je op verkenning langs de hoogtepunten van de hoofdstad: de citadel, de Hercules tempel, het paleis van de Omajjaden, het theater en het archeologisch museum.

Pierre Amman

Avondmaal en overnachting te Amman.

 

Woensdag 2 oktober 2024                    Amman - Mount Nebo - Madaba - Kerak - Petra

 

Bezoek aan de berg Nebo, genoemd in de Bijbel en beschouwd als de plaats waar Mozes, die verboden was om het Beloofde Land binnen te gaan, het land Kanaän zag voordat hij stierf. Voor velen is dit de plaats waar zijn graf zich zou bevinden. Met een hoogte van 840 meter biedt de berg Nebo uitzicht op de Dode Zee, Jericho en Jeruzalem bij helder weer.

Bezoek aan de kerk van Sint Joris in Madaba, die een prachtige mozaïek uit de 6e eeuw herbergt met een zeer gedetailleerde kaart van de Syro-Palestijnse corridor en Noord-Egypte uit de Byzantijnse tijd. Lunch en rit naar Kerak door de prachtige berglandschappen van de beroemde Koningsweg, een handelsroute die al sinds de oudheid wordt gebruikt.

Bezoek aan het kasteel van Kerak, door de Kruisvaarders het Krak des Moabieten genoemd, aan wie het grootste deel van de huidige overblijfselen te danken is. Gebouwd in de 12e eeuw, is dit fort een prachtig voorbeeld van kruisvaardersarchitectuur en van de verdedigingsketting die opgericht is op de toegangswegen naar Jeruzalem.

Tegen het einde van deze prachtige dag zet je koers richting Petra. Avondmaal en overnachting in Old Village of Mövenpick Petra Resort of gelijkwaardig.

 

Donderdag 3 oktober 2024                   Petra

Volledige dag om Petra te verkennen. Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. De stad ligt in een kloof en werd gedeeltelijk uitgehouwen uit de rotsen.

IMG 8854

IMG 8899

Voorbij de Siq-kloof liggen honderden rotsgraven, waarvan de Khazneh-site de bekendste is.

IMG 8913

Bezoek aan de necropool, het theater, Qasr al Bint, de Byzantijnse kerk, het museum en de koninklijke graven. Middagmaal wordt voorzien tijdens het bezoek.

Voor de geïnteresseerden wordt er ook een wandeling aangeboden naar het huis van Dorotheos of kun je de trappen van de Deir beklimmen. Een vermoeiende maar fantastische dag! Avondmaal en overnachting te Petra.

 

Vrijdag 4 oktober 2024                          Petra - Wadi Rum

Vertrek naar de uitgestrekte woestijnvlaktes van het Wadi Rum-reservaat, een historische plek die al sinds de prehistorie wordt bezocht en die recent diende als het hoofdkwartier van Lawrence of Arabia's troepen tijdens hun opstand tegen het Ottomaanse Rijk. De majestueuze rotsformaties met hun roodachtige tinten creëren er een bijna onwerkelijk landschap, dat doet denken aan het oppervlak van de planeet Mars.

Onder begeleiding van een lokale bedoeïenchauffeur in zijn 4x4 zal je de meest iconische locaties verkennen, zoals de overblijfselen van de Nabateese tempel, de met petroglyfen versierde Khazali Canyon, de natuurlijke bogen van Little Bridge en Um Frourth Rock, de rotsinscripties van Anfashieh, en andere minder bezochte plaatsen.

Na het bewonderen van het betoverende schouwspel van de zonsondergang over de duinen, overnacht je onder de sterrenhemel van Wadi Rum in Wadi Rum Night Luxury Camp of gelijkwaardig.

IMG 6446

PETRA5

Zaterdag 5 oktober                                  Wadi Rum –  Dode Zee - Amman

Route naar het noorden langs de Dode Zee. Lunch is voorzien  aan de Dode Zee.

                 

De Dode Zee is ook bekend als de "Zoutzee" van de Hebreeërs e is het laagste punt op aarde  (400 meter onder zeeniveau). Het water, rijk aan zout en mineralen, samen met de unieke atmosfeer met een hoge concentratie zuurstof, staat al lang bekend om zijn heilzame werking.

Diner en overnachting in Amman in Rotana Amman of Grand Hyatt of gelijkwaardig.

 

Zondag 6 oktober 2024                          Amman – Brussel

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Amman en vlucht naar Br

Vergelijkbare bestemmingen