Skip to main content

Bilbao, Picos de Europa, Santiago de Compostela, Leon en Burgos ... op verkenning in Noord-Spanje.


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel met huurwagen.
 • Duration

 • Start Locatie

  Bilbao
 • Eindbestemming

Deze rondreis door noordwest Spanje brengt je langs een grillige kustlijn met prachtige stranden en steile kliffen, indrukwekkende gotische kathedralen, romaanse bouwwerken, weelderige barokke heiligdommen en een schitterende verzameling kunstwerken. Je maakt kennis met  een heerlijke keuken en wijnen uit de Rioja regio.

Dit is een van de vele mogelijke routes. Wil je graag een rondreis van een langere periode, enkele dagen aan de zee verblijven, combineren met een andere regio in Spanje? Of wil je gewoon een andere hotelkeuze? Contacteer ons  en we maken een programma volgens jouw wensen.

 

Dag 1                        Brussel - Bilbao

Je vliegt naar Bilbao, neemt de huurwagen aan de luchthaven en je kan overnachten in bv Hotel Gran Domine. Je kan aperitieven meet uitzicht op op het Guggenheim museum.

GRAN DOMINE 1

Dag 2                        Bilbao

Een bezoek aan het Guggenheim museum en een wandeling door de oude stad mogen niet op het programma ontbreken. Je vindt ongetwijfeld een restaurantje waar je typisch Baskische gerechten kan proeven.

Dag 3                        Bilbao – Picos de Europa

Jullie verlaten Bilbao en rijden langs de mooie kustroute richting Santander. In S. Vincente de Barquera nemen jullie de N621 naar het zuiden richting Potes. Deze weg voert je naar jouw volgende overnachtingsplek, Parador Fuente Dé te midden van Picos de Europa.

PARADOR FUENTE DE

Onderweg kan je in het dorp La Hermida een kleine weg naar omhoog nemen, naar Bejes. Dit is een afgelegen dorp waar men Queso Picon maakt. Dit is de oudste kaas uit de regio.

Dag 4                                    Picos de Europa - Gijon

Vandaag is een mooie rit door het gebergte. Voor je vertrekt kan je nog een tochtje maken met de kabelbaan die je in enkele minuten tot boven 1800 m brengt. Op weg naar Gijon passeer je langs interessante plekjes om even halt te houden en te genieten van het prachtige landschap. Misschien heb je wel zin in een korte wandeling, naar bv Lagos de Covadonga. Overnachting in Gijon.

 GIJON 3

Dag 5                                    Gijon – Santiago de Compostela

Op weg naar Santiago kan je een bezoek brengen aan Oviedo. In Santiago de Compostella wordt het centrum van de stad gedomineerd door de prachtige  kathedraal, die omgeven is door paleizen en kerken.

Tip: overnachten in A Quinta da Auga.

Dag 6                                    Santiago de Compostela

Santiago de Compostella is meer dan alleen een bedevaartsoord. Het is naast Granada en Salamanca, een van de drie grootste studentensteden van Spanje. Je vindt er  niet enkel het historisch centrum met de kathedraal , de Mercado de Abastos en het mooie Parque de Alameda maar ook een bruisende studentsfeer.

QUINTA DA AGUA 1  

Dag 7                                    Santiago de Compostela - Leon

Je verlaat het pelgrimsoord en zet koers richting Leon, een stad met impressionante monumenten en een heerlijke gastronomie. Overnachting in de recent gerenoveerde Parador Hostal San Marcos.

Tip: logeren in Parador Hostal San Marcos

Dag 8                                    Leon

Bezoek aan de oude binnenstad met de mooie gotische kathedraal, de Plaza Mayor, Plaza del Grano en Casa de Botines, MUSAC …

In 2018 was Leon de Spaanse  hoofdstad van de gastronomie. Ben je op zoek naar tapas? Dan ga je best naar de ‘Barrio Húmedo’. De regio Castilla y Léon produceert ook wijnen met aanduidingen van herkomst van de allerhoogste categorieën. Een voorbeeld hiervan is de Ribera del Duero.”

BILBAO 6 

Dag 9                        Leon - Burgos

Een laatste halte in Burgos, in 2013 gekozen tot culinaire hoofdstad van Spanje. Daarnaast heeft deze stad ook een historische held, de ridder El Cid (genaamd Rodrigo Días de Vivar). Hij is tot nationale held uitgeroepen na zijn overwinning op de Moren als strijder onder de bijnaam El Cid. Overnachting in NH Burgos Palace.

 

Dag 10                      Burgos - Bilbao

Je rijdt terug naar Bilbao. Je kan kiezen om te logeren aan de Atlantische kust, ergens tussen Bilbao en San Sebastian of in Bilbao.

Dag 11                      Bilbao – Brussel

Vandaag vlieg je terug naar Brussel.

Wil je graag nog lekkere wijnen proeven dan kan je enkele nachten verlengen in de Rioja regio.

Tip: verwen jezelf en logeer een nacht in Abadia Retuarta L’ Domaine

 

Vergelijkbare bestemmingen

Andalusië

Culinaire hoogstandjes zoals gazpacho, paella en tapas komen tot leven in de straten van Andalusische steden, waar gastronomie een viering van smaak en traditie is. De warm...