Skip to main content
De rijke geschiedenis van Andalusië weerspiegelt zich in zijn architecturale schatten, zoals het Alhambra in Granada en de Giralda-toren in Sevilla.

Andalusië


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel
 • Duration

  8 dagen
 • Start Locatie

  Brussel Zaventem of Eindhoven
 • Eindbestemming

Culinaire hoogstandjes zoals gazpacho, paella en tapas komen tot leven in de straten van Andalusische steden, waar gastronomie een viering van smaak en traditie is. De warme en gastvrije aard van de Andalusische mensen, samen met het aangename mediterrane klimaat, maken het tot een betoverende bestemming.

Dit is een voorbeeldroute van 8 dagen. Wil je graag een rondreis van een langere periode? Of een paar dagen aan de zee verblijven? Dat kan, we kunnen deze route aanpassen volgens jouw wensen. Contacteer ons wanneer je graag een op maat gemaakte route en hotelkeuze (standaard, superior, deluxe en leuke boutique hotels) wenst.

Dag 1                                     Brussel/ Eindhoven – Malaga

Je vliegt naar Malaga of een andere luchthaven in Zuid-Spanje vanuit Brussel, Eindhoven of een andere luchthaven.

Bij aankomst haal je de huurwagen en zet je koers richting Granada voor een verblijf van 2 nachten in bv Palacio Santa Paula. Dit ligt aan de rand van het centrum van Granada en op wandelafstand van de ingang van het Alhambra. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw uit de 14de eeuw (Casa Morisco) en 16de eeuw (Klooster Santa Paula).

 

Dag 2                                    Granada

Je hebt een volledige dag om een bezoek te brengen aan het Alhambra (inkomtickets kan je vooraf bestellen) en de stad te verkennen. Je vindt er mooie plekjes  en monumenten. Wandelen door de historische wijk Albacin mag je niet vergeten. Maar je wil zeker ook even pauzeren op een van de gezellige terrasjes.

Tip: bijwonen van den flamenco show.

File 006 

Dag 3                                    Granada - Cordoba

Op weg naar Cordoba kan je in Baena, gelegen in een glooiend landschap van olijfgaarden, (op 105 km van Granada) een bezoek brengen aan Nunez de Prado. In Cordoba is een bezoek aan de Mezquita is natuurlijk een hoogtepunt.

’s Avonds kan je kuieren in de kronkelende straatjes van de Joodse wijk. Hier is het gezellig en er valt altijd wel iets te beleven. Misschien wil je wel overnachten in Las Casas de la Juderia?

 

Dag 4                                    Cordoba - Sevilla

Van Cordoba naar Sevilla is 140 km. Onderweg kan je bv lunchen in het dorpje Ecija. Men noemt dit dorpje ook wel ‘de braadpan van Spanje’. Sevilla is een bruisende stad met talrijke monumenten en musea. Wil je de kathedraal bezoeken en klokkentoren dan boek je best op voorhand een inkomticket.

2014 Sevilla 78

In een van de oudste wijken van de stad, Barrio Santa Cruz, kan je flaneren door de smalle straatjes en langs de pleintjes met witte huizen vol bloemen.

Overnachten doe je bv in Casa Romana.

 

Dag 5                                    Sevilla

Je hebt een volledige dag om de stad te verkennen.  Er valt heel wat te bekijken: de kathedraal, Real Alcazar, Museo de Bellas Artes, Plaza de Espana   Torre del Oro of je maakt een boottocht op de rivier Guadalquivir. In de Joodse wijk vind je zeker een gezellig restaurantje om te dineren.

 

Dag 6                                    Sevilla - Ronda

Voor je terug naar huis keert, maak je nog een laatste stop in de buurt van Ronda.  Vanaf Arcos de La Frontere volg je de route van de witte dorpjes. Je rijdt  door een prachtig landschap en passeert veel dorpjes waar de huizen en kerken zijn wit geschilderd.

Logeren kan je in Ronda in bv de Parador of ook in een van de meest schilderachtige witte dorpjes, Grazalema, in Hotel El Fuerte.

 

Dag 7                                    Ronda / Grazalema  en omgeving.

Op verkenning in Ronda met een berzoek aan de Puento Nuevo, Plaza de Torros, Baños Arabes en de mooie kathedraal, Santa Maria la Mayor.

 

Dag 8                                     Malaga – Brussel/ Eindhoven

Tijd om naar huis te komen… van Ronda naar Malaga is ongeveer 150 km. De rit van Ronda naar San Pedro is zeer mooi. Ze start op een hoogte van meer dan 1000 m en brengt je door een prachtig berglandschap helemaal tot aan de kust.

Vanuit Malaga vlieg je terug naar Brussel, Eindhoven of een andere luchthaven.

Vergelijkbare bestemmingen

Bilbao, Picos de Europa, Santiago de Compostela, Leon en Burgos ... op verkenning in Noord-Spanje.

Deze rondreis door noordwest Spanje brengt je langs een grillige kustlijn met prachtige stranden en steile kliffen, indrukwekkende gotische kathedralen, romaanse bouwwerken, wee...