Skip to main content
In British Columbia vind je nationale en provinciale parken waar je tal van recreatiemogelijkheden hebt en een absolute natuurpracht aantreft.

Canada – Op avontuur in British Columbia


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor de juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel
 • Duration

  15 dagen
 • Start Locatie

  Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
 • Eindbestemming

  Vancouver - Calgary

In British Columbia vind je nationale en provinciale parken waar je tal van recreatiemogelijkheden hebt en een absolute natuurpracht aantreft. De hoofdstad van British Columbia, Victoria, ligt op Vancouver Island. In het oosten, bij de grens met Alberta, begint het prachtige berglandschap van de Rocky Mountains. Een hoogtepunt van deze reis is zeker de trip over de Icefield Parkway, de weg die de Jasper en Banff National park met elkaar verbindt.

 

Dit is een mogelijke route van voor een trip in West-Canada. Wil je graag een andere route of extra activiteiten? Dat kan, we kunnen deze route aanpassen volgens jouw wensen.  Contacteer ons wanneer je graag een op maat gemaakte route en hotelkeuze (standaard, superior, deluxe en leuke boutique hotels) wenst.

 

 

Dag 1                        Brussel/ Amsterdam - Vancouver

Vanuit Brussel of Amsterdam vlieg je naar Vancouver vliegen. Bij aankomst nemen jj de huurwagen en rijd je naar je hotel.

In en rond Vancouver vind je vele beroemde trekpleisters: o.a. Stanley Park met zijn totempalen, de Lookout Tower, Granville Island en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn. De stad bestaat uit meerdere districten met een eigen karakter, bv Chinatown. Je zal er zeker een gezellig restuarantje vinden.

 

Dag 2                        Vancouver

Vandaag ga je op verkenning in de stad. Het antropologisch museum is zeker een bezoek waard. Je vindt hier een heleboel informatie over de geschiedenis van het land, de cultuur, de vroegere bewoners, de mooiste collectie totempalen…

Capilano Suspension Bridge is een populaire attractie en ja, een must bij een bezoek aan Vancouver.

Deze hangbrug werd in 1889 gebouwd, is zeventig meter hoog en overbrugt 135 meter over het diepe ravijn waardoor de Capilano-rivier stroomt. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk, zoals  bv; een wandeling over het boomtoppenpad.

 

Dag 3                                     Vancouver – Victoria

Vandaag zetten julloe koers richting Vancouver Island en nemen in Tsawwassen de boot naar Nanaimo. Van hieruit rijd je verder naar Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia en een stad met een typisch Engelse uitstraling. Er rijden rode dubbeldek bussen rond en veel huizen zijn in typische tudorstijl gebouwd. In Butchart Gardens en Hatley Castle kan je vele soorten prachtige planten en bloemen bekijken.

Naast het Royal British Columbia Museum ligt Thunderbird Park, met daarin totempalen die door inheemse volken gemaakt zijn.

 

Dag 4                                    Victoria – Tofino

Heel het jaar door gaan toeristen naar Tofino. Zij komen voor een bijzondere bezienswaardigheid: walvissen. Van half maart tot half april staat Tofino in het teken van de walvismigratie. Vanuit het zuiden zwemmen duizenden grijze walvissen naar de voedselrijke wateren van Alaska. Daarbij komen ze langs de kust van Clayoquot Sound, bij Tofino. Ook buiten de periode van de walvismigratie zijn deze grote zeezoogdieren te spotten.

Tofino is daarom dé uitvalsbasis voor een excursie waarbij je op zoek gaat naar naar walvissen en dolfijnen. Naast walvisexcursies kun je in Tofino ook  een excursie boeken waarbij je op pad gaat met een zodiac om de beren, die op het stand op zoek gaan naar voedsel, gade te slaan.

 2016 07 19 17.17.28

Dag 5                                    Tofino

Volledige dag om de omgeving te verkennen. Vandaag kan je een van de excursies maken.  Je kan de excursie vooraf boeken en zo is er geen stress ter plaatse. Wij zorgen voor de reservatie.

In Tofino is een prachtig strand en je kan hier genieten van de zonsondergang. Het is tof want je mag op het strand een kampvuurtje maken en ja, een lekker drankje  … dat gaat goed samen met kampvuur en goed gezelschap … 

 

Dag 6                                    Tofino - Whistler

Vandaag neem je de boot naar het vasteland en rijden verder naar Whistler, op ongeveer 120 km ten noorden van Vancouver. 

Vanuit de Peak to Peak gondel (langste ononderbroken kabelbaan ter wereld) kan je genieten van een overweldigend 360° uitzicht over de omgeving.

 

Dag 7                                    Whistler - Clearwater

De reis gaat verder noordwaarts door Caribou County naar het plaatsje Clearwater, de toegangspoort naar het Wells Gray Provincial Park. De bijnaam van het het park is “Waterfall Park”. Het park telt meer dan 200 watervallen waarvan er 39 een naam hebben gekregen.

De bekendste zijn de Spahats Falls, Dawson Falls en de vierde hoogste waterval van Canada nl. de Helmcken Falls. Het water stort zich van een hoogte van 141 meter naar beneden. 

 

Dag 8                                    Wells Gray N.P.

Ganse dag om dit prachtige park te verkennen. Wells Gray NP (5000 km²) ligt in de oostelijke Cariboo Mountains. Er zijn 5 grote meren, veel rivieren en watervallen. Je kan naar de voet van de Pyramid Mountain wandelen (7 km). Het is een goed begaanbaar en vlak pad. Verder vind je hier de Helmcken Falls.

Je kan er prachtige wandelingen maken, paardrijden, kanovaren,… Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren waaronder bevers, sneeuwgeiten, grizzlyberen, zwarte beren,…

 

 Dag 9                                    Clearwater - Jasper

Op weg naar de aansluiting van de Yellowhead Highway, de belangrijkste oost-west verbinding in de provincie British Columbia, kan u een stop maken in Blue River. Hier kan u deelnemen aan een ‘wildlife viewing river safari’ op zoek naar de grizzly beer.

Het eindpunt van vandaag is Jasper. Het ligt midden in het Jasper National Park in de bekende Rocky Mountains en een ideale uitvalsbasis om de omringende natuur te verkennen zoals Maligne Lake, The Athabasca en Sunwapta Falls,  Maligne Canyon, Medicine & Maligne Lakes.

 

Dag 10                                  Jasper

Jasper National Park is een van de grootste nationale parken van Canada. Het park omsluit de majestueuze Canadian Rocky Mountains met de bijhorende canyons, groene dalen, kristalheldere meren, watervallen, bergstromen, gletsjers en een uitgestrekte wildernis.

Op Lake Maligne kan je een boottocht maken.  Op 7 km ten noorden van Jasper vind je Patricia & Pyramid Lake. Verder naar het noorden op ongeveer 60 km van Jasper vind je Miette Hot Springs. Deze warmwaterbronnen hebben een temperatuur van 52°. 

20170731 110828

Pijnbomen, populieren, espen, zilversparren en douglasdennen zijn de boomsoorten die op de lagere hellingen het meest voorkomen. De engelmanspar en de gewone den geven de voorkeur aan hogere gebieden.

 

Dag 11                                  Jasper – Field

The Icefield Parkway is een 230 kilometer lange highway die door het mooiste en hoogste gebied van de Rocky Mountains loopt. Ongeveer 100 km van Jasper ligt het Columbia Icefield. Je kan hier van half april tot half oktober een tocht kan maken met speciale snowbussen op de Athabasca Glacier.

De tocht gaat verder richting Banff maar je maakt eerst nog een stop in Yoho N.P. om te overnachten in de prachtige Emerald Lake Lodge.

Yoho N.P.  grenst aan Banff National Park. Het woord Yoho betekent 'ontzag en verwondering' in de taal van Cree Indianen. Mensen die de prachtige bergen, meren, watervallen en rotsformaties hebben gezien, kunnen de benaming hoogstwaarschijnlijk bevestigen.

 

Dag 12                                  Field – Banff

Vanuit Field rijd je verder over de Trans Canada Highway 1 naar Banff. Besneeuwde bergen, helderblauwe meren en groene bossen maken van Banff National Park een schitterende bestemming. Hoogtepunten zijn de felblauwe meren Moraine Lake en Lake Louise en de onstuimige Johnston Canyon.

 

Dag 13                                  Banff

Mogelijke activiteiten: Een rit rond het Lake Minnewanka (24 km) met Johnstone Lake, Tow Jacks Lake, Upper Bankhead en lower Bankhead. 

Bezoek aan Lake Louise, een van de mooiste gletsjermeren van de Rocky Mountains. Er is Marble Canyon, Radium Hot Springs en Tunnel Mountain Drive. Je zal je hier niet vervelen.

 

Dag 14                                  Banff – Calgary

Vandaag kan je nog volop genieten van Banff en omgeving voor je richting Calgary rijdt. Ofwel kan je nog even op verkenning gaan in Calgary. De skyline van de stad vormt een mooi contrast met de achterliggende bergen.

Je logeert in een hotel niet ver van de luchthaven.

 

Dag 15                                  Calgary – Brussel/ Amsterd

Vergelijkbare bestemmingen