Skip to main content
Uitzonderlijke natuur en het dierenleven van Zuid-Afrika en Botswana

Zuid Afrika en Botswana- fly and drive


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel.
 • Duration

  Volgens jouw wensen.
 • Start Locatie

  Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
 • Eindbestemming

  Johannesburg of een andere luchthaven van jouw keuze.

Tijdens deze reis waarin alles draait om de uitzonderlijke natuur en het dierenleven van Zuid-Afrika en Botswana start je met een rit langs de indrukwekkende Blijde Rivier Canyon. Aan de verschillende uitzichtpunten zal je verwonderd staan over het prachtige landschap in deze streek. Het Kruger Nationaal Park in Zuid Afrika heeft een oppervlakte die twee derde van België beslaat. Hier bezoek je het noordelijke, minder toeristische gedeelte. Vooral in het uiterste noorden langs de Limpopo rivier is de natuur het mooiste met vele dieren maar ook indrukwekkende baobab bomen en groene palmstruiken. Het hoogtepunt van uw reis wordt ongetwijfeld uw verblijf in het Mashatu Game Reserve in het zuiden van Botswana. Dit uitgestrekte, private wildreservaat is minder bekend maar de safari’s zijn hier ongewoon goed. Mashatu staat vooral bekend voor de grote kudden olifanten maar ook de luipaarden en leeuwen. Onderweg heb je de keuze om te verblijven in Standaard Hotels, luxe hotels, Guest Houses of een combinatie van de verschillende hotel categorieën..

 Dit is een voorbeeldroute. Wil je graag een rondreis van een langere periode, een andere hotelkeuze, combineren met een andere regio? Contacteer ons en we maken een programma op maat volgens jouw wensen.

 

Dag 1   Brussel-Johannesburg
Vertrek vanuit Brussel met een regelmatige lijnvlucht naar Johannesburg in Zuid-Afrika.

Dag 2   Johannesburg-Pretoria
Bij aankomst in Johannesburg haal je de huurwagen. In Pretoria kan je en bezoek brengen aan de stad en zijn voornaamste bezienswaardigheden waaronder het Krugerplein en het Voortrekkersmonument.

Dag 3   Pretoria-Hazyview
Na een vroeg ontbijt kan je via de spectaculaire Long Tom Pass naar Hazyview rijden. Op de weg tussen Graskop en het goudmijndorpje Sabie kan je schitterende watervallen bezoeken.

Dag 4   Hazyview-Blijde Rivier Canyon
Vandaag bezoek je de bezienswaardigheden langs de Blijde Rivier Canyon: het oude goudmijnwerkersstadje Pilgrim’s Rest, de uitzichtpunten  Venster God’s, de Spoelgaten van Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. Van hieruit hebt u een adembenemend uitzicht over de canyon.

Dag 5 en 6   Kruger Nationaal Park
De volgende twee dagen ga je op safari in het noordelijk gedeelte van de Nationale Kruger wildtuin, één van de beroemdste wildreservaten ter wereld. Dit gebied is totaal anders dan het meer toeristische, zuidelijk deel van het Krugerpark. In tegenstelling met het dichtbegroeide zuiden is de begroeiing in het noorden meer open en kan je de dieren van veel verder waarnemen. Het uiterste noorden van het Krugerpark tussen Punda Maria en Pafuri is ontegensprekelijk het mooiste. Langs de rivier vind je ontelbare kleurrijke vogels, eeuwenoude boabab en groen palmstruiken.

Dag 7   Kruger Nationaal Park-Mashatu Game Reserve
Na een vroeg ontbijt verlaat je via de Pafuri Gate, het Kruger Nationaal Park. In de streek waar je nu doorrijdt, zal je nog verschillende typische houten en lemen hutjes zien staan. Tegen het middaguur kom je aan in Pont Drift, de grenspost van Zuid Afrika met Botswana. De rangers van het Mashatu wildreservaat verwelkomen je en brengen je naar de lodge. In de namiddag maak  je al een eerste safari in een open 4×4 voertuig.

Dag 8   Mashatu Game Reserve
Het Mashatu wildreservaat behoort tot dezelfde groep als het Mala Mala wildreservaat in Zuid-Afrika wat betekent dat ook hier zowel de kwaliteit van de safari’s als de service in de lodges optimaal is. Dit privaat wildreservaat staat vooral bekend voor de vele olifanten en luipaarden.
* Uw overnachting is normaal voorzien in de Mashatu Game Lodge. Hier verblijf je in stenen chalets met en-suite badkamer. Wil je de natuur nog beter ervaren dan kan je het Mashatu Tented Camp logeren. Je verblijft dan in comfortabele tenten met de nodige faciliteiten zoals toilet, lavabo en openluchtdouche.

Dag 9   Mashatu Game Reserve-Tzaneen
In de vroege ochtend ga je nog een keer op pad met de rangers van Mashatu. Na het ontbijt brengen ze je dan naar de grens met Zuid-Afrika. Via het stadje Louis Trichard rij je naar Tzaneen. De rit gaat door de Duivelskloof en je kan de Magoebaskloof en het indrukwekkende Cycadepalmenwoud bezoeken.

Dag 10   Tzaneen-Johannesburg-Brussel
Vandaag is het tijd om Zuid Afrika te verlaten en huiswaarts te keren. Via Pietersburg en Pretoria rij je naar de luchthaven van Johannesburg, waar je de huurwagen aflevert.

Dag 11   Brussel
Aankomst te Brussel en einde van een prachtige trip in het schitterende Zuid Afrika en Botswana.

 

Vergelijkbare bestemmingen

Egypte – De geheimen van de Nijl

Een reis naar Egypte dat is reizen door het verleden. Egypte is een onuitputtelijke bron van ontdekkingen met nog vele geheimen, begraven onder het woestijnzand. Een Nijlcruise ...

Kaapverdië

Deze zonnige archipel van tien eilanden in de Atlantische oceaan ligt op slechts 6 uren vliegen van Brussel. Je wordt er verwelkomd door gastvrije inwoners, gepassioneerd door d...

Kenia – Zo veel meer dan safari … reizen in kleine groep

Kenia is natuurlijk het meest gekend als droombestemming voor wie de fameuze Big Five wil spotten. Maar wist je dat Kenia naast de savanne ook zoutmeren en woestijnen telt? Dat ...

Namibië – Een parel in Afrika

In Namibië vind je indrukwekkende woestijnlandschappen, diep rode zandduinen, miljoenen jaren oude rotstekeningen, weidse vlaktes, the big five, vele andere dieren en fascineren...