Skip to main content

Vietnam - Groene parel in Zuid - Oost Azië


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel met privé gids.
 • Duration

 • Start Locatie

  Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
 • Eindbestemming

  Hanoi of Ho Chi Minh

Vietnam –groene parel in Zuid-Oost Azië

Vietnam is een land van unieke landschappen en scherpe contrasten. Wissel de prettige chaos van de steden af met de sereniteit van de rijstterrassen in Sapa and de woeste schoonheid van Halong Bay. Ook de Vietnamese keuken is heerlijk gevarieerd: verse vis, geurige kruiden en weelderig tropisch fruit zijn een waar feest voor je zintuigen.

Dit is een mogelijke route van zuid naar noord. Wil je graag een andere route, hotelkeuze of extra activiteiten? Contacteer ons en we maken een programma op maat volgens jouw wensen.

 

Dag 1                                    Aankomst in Ho Chi Minh City.

Bij aankomst in Ho-Chi-Minh City, het vroegere Saigon, staat onze vertegenwoordiger je op te wachten om je naar het hotel te brengen.

Nadat je hebt ingecheckt is het tijd om deze boeiende stad te verkennen. Bezoek de Chinese markt, de Franse kathedraal en het centrale postgebouw. Ga gerust één van de vele tempels binnen, de geur van wierook wijst je de weg. ’s Avonds vind je hier een keur aan restaurantjes en bars.

Dag 2                                    Ho-Chi-Min city en Cu-chi tunnels

Je ontdekt vandaag het ondergrondse tunnelcomplex van de Vietcong in Cu-Chi. Je ziet hoe de Vietcong-strijders hier in de meest barre  omstandigheden overleefden, en je krijgt de kans om zelf door de nauwe tunnels te kruipen.

Na de lunch in Ho-Chi-Min leidt een gids je rond in het presidentiële paleis en langs de koloniale huizen in de voormalige Franse wijk.

 

Dag 3                                    Mekong Delta/ Can Tho

Vandaag rijden we richting Mekongdelta. In Cai Be neem je de boot om de delta te verkennen. Je vaart langs dorpjes en boomgaarden op de eilanden in de delta. Je gaat aan land om kennis te maken met enkele bijzondere fruitsoorten. Bij een lokale familie proef je snoepjes met gepofte rijst en kokos.

In de namiddag loop je over de markt van Can Tho en zet je koers richting hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4                                    Can Tho

De markt van Cai Rang is de grootse drijvende markt in de delta. Hier zie je hoe bloemen, rijst en vis op het water worden verhandeld.

In de namiddag maak je tijdens een fietstocht kennis met de deltabewoners en hun dagelijkse activiteiten. Je bezoekt ook het tempelcomplex Gian Gua, prachtig gelegen in het groen. Een lokale familie leert je banh xeo, een Vietnamese cake, te maken.

Dag 5                                    Van Can Tho naar Hoi An

Terug in Saigon nemen we de avondvlucht naar Da Nang. Vandaar reizen we door naar Hoi An, de favoriete bestemming van vele Vietnam-reizigers.

Hoi An is een schilderachtig havenstadje met een bijzondere architectuur. Op de huizen zie je ‘mat cua’, geschilderde ogen die beschermen tegen kwade geesten. Bewonder ook de Japanse overdekte brug. Hoi An heeft vooral ’s avonds een unieke sfeer, dus flaneer zeker eens na zonsondergang door de nauwe straatjes.

IMG 4003

Dag 6                                    Hoi An

De voormiddag staat in het teken van de Vietnamese keuken. Met een gids bezoek je een organische boerderij. Je loopt langs de velden en lokale families legen uit hoe ze hun kleinschalige landbouwbedrijven organiseren.  Daarna leert een chef je meer over de smaken van Vietnam. Na zijn demonstratie ben je klaar om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je bereidt vijf gerechten, die meteen ook je lunch vormen.

In de namiddag is er tijd voor een verdere verkenning van Hoi An. Wandel langs kleurrijke koopmanshuizen, clantempels en winkeltjes. Aan de kade met de beschilderde vissersbootjes is het altijd even druk.

Dag 7                                    Van Hoi An naar Hue

Vandaag vervolg je je weg via de historische Mandarijnenroute. Onderweg is er heel wat te zien. Vooral het stuk van Da Nang naar Hue is erg mooi. Je rijdt dwars doorheen het Truong Son gebergte, tot je de Wolkenpas bereikt. Op 400m hoogte heb je hier een prachtig uitzicht over de baai van Da Nang.

In de namiddag kom je aan in Hue. De stad werd gesticht aan het begin van de negentiende eeuw en was de hoofdstad van de Nguyen dynastie. De oude Keizerlijke Stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 8                                    Hue

Je neemt een riksja tot aan de Citadel of de Verboden Stad van Hué. Hier kom je alles te weten over het intrigerende leven van de Vietnamese keizers. De ‘Verboden Purperen Stad’ met haar paleizen, pagodes en overdekte wandelgangen behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Vietnam.

Dan gaat het verder naar de Parfumrivier, waar je de boeddhistische Thien Mu pagode bezoekt. Ook de weelderige graftombe van keizer Khai Dinh is meer dan de moeite waard.

KHAI DI NH

Dag 9                                    Hanoi

Je vliegt van Hue naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. In de namiddag geniet je van een verrassende streetfoodtour onder de deskundige leiding van een lokale foodie. Op de markt slurp je eerst een overheerlijke pho, een typische noedelsoep. De kraampjes met hun exotische kleuren en geuren zijn een feest voor je zintuigen. Je proeft specialiteiten zoals banh xeo en bun cha. Tenslotte blaas je uit bij een lekker kopje koffie in een straatcafé.

Dag 10                                  Hanoi

Vandaag trek je er de hele dag op uit met een gids om de stad te verkennen. Je start bij het West Lake waar je de boeddhistische Tran Quoc pagode verkent. Hierna bezoek je de Tempel van de LIteratuur, Vietnam's eerste universiteit en ontdek je het Etnologisch Museum.

Na de lunch vervolg je je weg naar het mausoleum en de laatste woonplaats van Ho Chi Minh. De 1-pilaar pagode is een uniek bouwwerk . Tenslotte staat een voorstelling van het traditionele waterpoppentheater op het programma.

Dag 11                                  Sapa

Je trekt de bergen in naar Sapa. Het koele klimaat en de mooie omgeving maakte dit dorpje tot een geliefd vakantieoord van de Franse kolonialen. In deze provincie wonen veel etnische minderheden. De markt hier is dan ook erg kleurrijk en verscheiden.

Dag 12                                  Sapa

 Wandel naar een dorpje van de Red Dao in Ban Khoang. De Red Dao vrouwen zijn echte textielkunstenaars. Nog altijd wordt hier rijst verbouwd op terrassen en worden waterbuffels gebruikt bij het ploegen.

Na de lunch zet je je weg voort door de Ta Giang Phinh vallei, thuisbasis van de Blauwe Hmong. Neem een kijkje in de traditionele huizen en zie hoe de dorpelingen werken in de velden.

Dag 13                                  Van Sapa naar Hanoi

Maak nog een laatste wandeling door deze mooie streek. Daarna is het tijd voor de transfer naar Hanoi, waar je overnacht.

IMG 5898 marc 

Dag 14                                  Van Hanoi naar Halong

Vandaag staat er weer een heus natuurwonder op het programma : Halong Bay. Rond de middag scheep je in op een traditionele jonk, je thuis voor de volgende dagen. Je vaart langs enorme rotsformaties die als eilandjes oprijzen uit de zee.

IMG 4926

’s Namiddags bezoek je het dorpje Vung Vien en kan je zwemmen, kajakken of relaxen op Vung Ha beach. Terug aan boord kan je mee een kookles volgen. Verblijf op de boot is op basis van vol pension.

Dag 15                                  Van Halong naar Hanoi 

Tijdens de voormiddag ontdek je de Sung Sot Cave, de grootste grot van Halong Bay. Dan vertrek je naar Hanoi, waar je een vrije namiddag hebt. ’s Avonds vlieg je terug naar Brussel.

Vergelijkbare bestemmingen

India – Rondreis Rajasthan met privé chauffeur

Wil je graag kennismaken met de geuren en kleuren van India? Wil je graag de mooie paleizen van de Maharadja’s bezoeken? Of een kijkje nemen in de Hindoe tempels? Wil de lekkere...

Indonesië-Bali

Bali .. een must see als je voor de eerste keer naar Indonesië gaat. Het eieland biedt je een unieke en bruisende cultuur,  een gastvrije en vriendelijke bevolking en ademb...

Sri Lanka - Rondreis met privé chauffeur/ gids

Theeplantages, zandstranden en kleurrijke vissersdorpen, grote verscheidenheid aan flora en fauna, kruidentuinen, oude koningssteden, prachtige berglandschappen… je vindt het al...