Skip to main content
Misschien wel één van de mooiste landen van de wereld.

Peru - De magische wereld van de Inca's


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel of in groep
 • Duration

 • Start Locatie

  Brussel Zaventem of een andere luchthaven van jouw keuze.
 • Eindbestemming

  Lima

Peru – Inca’s, regenwouden en mysterieuze lijnen

Machu Picchu … wie heeft er nooit van gedroomd deze magische Incastad aan zijn voeten te zien liggen ?  Behalve eeuwenoude steden ontdekt u in Peru de majestueuze Andes, diepe canyons waar de condor thuis is, en natuurlijk het Amazonewoud met zijn rijkdom aan flora en fauna.

Reisgidsen noemen Peru niet voor niets ‘het allermooiste land’. Nergens vindt je zoveel ecosystemen, van het Amazonegebied met zijn regenwouden tot de droge woestijnen van Nazca.

Nergens vindt je zoveel mysteries : wie bouwden die machtige muren van de versterkte Incasteden, zonder ook maar één grammetje cement? Wie tekenden die kolossale afbeeldingen van dieren en mensen in de woestijn, en vooral, waarom?

Peru is een rijk en gastvrij land. Dat ondervonden zowel de Spanjaarden in de middeleeuwen, als de Japanners en Chinezen die zich er vestigden in de 19e eeuw. De Peruaanse keuken verenigt al deze invloeden en gooit dan ook hoge ogen in toonaangevende culinaire gidsen.

Dit is een voorbeeldroute van 15  dagen. Wil je graag een rondreis van een langere periode, een andere route, een andere hotelkeuze?  Contacteer ons en we maken een porgramma op maat  volgens jouw wensen.

 

Dag 1                                   Brussel - Lima

Vertrek vanuit Brussel of een andere luchthaven met de luchtvaartmaatschappij van jouw keuze.

Dag 2                                  Lima

’s Morgens kom je aan in de wereldstad Lima. Je logeert er in de trendy wijk Miraflores . Na het ontbijt ga je samen met een gids op  verkenning in de stad. Je  bezoekt de kathedraal, het Monasterio de San Francisco en het Larco Herrera museum. Dit museum bezit de grootste collectie precolumbiaans goud en zilver van het land. 

Dag 3                                  Lima – Arequipa (2325 m)

Vandaag vlieg je naar Arequipa, de witte stad. Lunch in een van de vele restaurantjes aan de Plaza Mayor. Daarna gaat het naar het Santa Catalinaklooster en de Plaza Mayor, met zijn statige koloniale gebouwen In de nauwe straatjes rond de Plaza Mayor krioelt het van de gezellige winkeltjes. En wat dacht je van een pisco sour op één van de vele dakterrasjes?

 Een leuk idee: mountainbike trip Misti vulkaan

 Dag 4                                Arequipa – Colca Canyon (3600 m)

Je klimt met de bus door een indrukwekkend landschap. Op de hoogvlakte kruisen we lama’s en alpaca’s. Lunchen doe je onderweg in de vallei. Dan gaat de tocht verder naar Chivay, een kleurrijk stadje met Indiaanse invloeden. Op de lokale markt vind je zeker het ideale souvenir! Diner in het hotel.

                 

 Dag 5                                 Colca Canyon – Puno (3800 m)

Met een beetje geluk zie jij bij het ochtendgloren de machtige condors opstijgen boven de canyon. Een onvergetelijk spektakel! Dan zet je koers naar Puno, aan het Titicacameer. Onderweg trekken vulkanen, de besneeuwde toppen van de Andes en meren met flamingo’s aan je oog voorbij. In de late namiddag bereik je Puno waar je overnacht in een hotel aan het Titicacameer.

 

Dag 6                                Puno

Op het programma staat een boottocht op het Titicacameer, het hoogst gelegen meer ter wereld. Je brengt een bezoekje aan de Uros-indianen, op hun drijvende eilanden. Lunchen doe je op Taquile, een bergachtig natuurlijk eiland vanwaar je een prachtig zicht hebt over het meer. De mannelijke eilandbewoners zitten in het zonnetje gezellig te breien.

 

Dag 7                                  PunoCusco (3400 m)

Vandaag stap je aan boord van de chique Belmond Treins, die je naar Cusco brengt. De rit gaan onder meer langs de Col de la Raya, op 4319 m. De lunch is voorzien op de trein. Vanuit de halfopen wagon schiet je de prachtigste plaatjes. En natuurlijk kun je in stijl aperitieven in de bar. Na een rit van 10 uur kom je aan in Cusco.

Dag 8                                 Cusco – Yucay

Vanuit het hart van het Incarijk ga je op verkenning in de heilige Urubamba-vallei. De eeuwenoude terrascultuur, de overblijfselen van de Incasteden en de hartelijke bevolking zorgen voor onvergetelijke ervaringen. De lunch wordt bereid met lokale producten. Wist je trouwens dat ze in Peru 38 soorten aardappels kweken?

Dag 9                                  Yucay

Je bezoekt de Indiaanse markt van Chinchero en de zoutwinningsvelden van Maras. Na de lunch zet  je koers naar Ollantaytambo. Dit was vroeger een versterkte stad, waar vooral edellieden woonden. De massieve vestingmuren zijn indrukwekkend.  De nazaten van de Inca’s wonen er nog in de oorspronkelijke huizen.

Een leuk idee: raften in de Urubamba vallei

Dag 10                                Yucay – Machu Picchu – Cusco

Vandaag is de grote dag : je bezoekt Machu Picchu, de Inca-schuilplaats in de bergen die pas in 1911 werd ontdekt. Je reist eerst met de Vistadome-trein met glazen dak tot in Agua Calientes.  Van hieruit brengt een kleine bus je 8 km verder tot aan de oude Inca-stad, verscholen op een hoogte van 2350 m. Je bezoekt de site vanonder leiding van een gids.

 

Dag 11                                 Cusco

Dit was volgens de Inca’s de ‘navel van de wereld’. Op de Plaza de Armas zie je de kleurigste gewaden aan je voorbijtrekken. We bezoeken de kathedraal en de zonnetempel waarop de Spanjaarden de kerk en het klooster van Santo Domingo bouwden. In Puca Pucara, Tambomachay en Sacsayhuaman vinden we nog meer voorbeelden van het bouwkundig vernuft van de Inca’s.

Een leuk idee: excursie Rainbow Mountains

Dag 12                                Cusco – Lima - Ica

Je vliegt naar Lima, en rijdt van daaruit langs de kust naar Ica, met zijn beroemde hoge duinen. Na de lunch krijg je de kans om over de geheimzinnige Nasca lijnen te vliegen. . In het regionale museum zie je de merkwaardige uitgerekte schedels van de Paracas-indianen. Zou het kunnen dat Indiana Jones hier zijn inspiratie haalde?

Dag 13                                IcaParacas

Je stapt op de boot naar de Ballestas-eilanden. De eerste bezienswaardigheid onderweg is de Kandelaar van de Andes, een raadselachtig teken dat in de duin is aangebracht. Bij de  Ballestas-eilanden sta je oog in oog met zeehonden, pinguïns, zeeleeuwen en duizenden watervogels. Na de lunch kan je uitblazen, en genieten van het strand of het mooie hotel Hacienda Paracas****.

PERU 2007 1 153 

Dag 14                               Paracas – Lima – Brussel

Na het ontbijt vertrek je naar Lima. Bezoek aan het Archeologisch en antropologisch museum . Afhankelijk van het vertrekuur van de vlucht kan je nog een laatste keer genieten van de fantastische Peruaanse keuken en lunchen in een leuk restaurant. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht richting Europa naar de luchthaven van jouw keuze.

 

Dag 15                               Aankomst in Brussel

Vergelijkbare bestemmingen