Skip to main content
In British Columbia vind je nationale en provinciale parken waar je tal van recreatiemogelijkheden hebt en een absolute natuurpracht aantreft.

Canada – Op avontuur in British Columbia


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor de juiste prijs
 • Trip Type

  Individueel
 • Duration

  15 dagen
 • Start Locatie

  BRUSSEL/ AMSTERDAM – VANCOUVER
 • Eindbestemming

  CALGARY – AMSTERDAM/ BRUSSEL

In British Columbia vind je nationale en provinciale parken waar je tal van recreatiemogelijkheden hebt en een absolute natuurpracht aantreft. De hoofdstad van British Columbia, Victoria, ligt op Vancouver Island. In het oosten, bij de grens met Alberta, begint het prachtige berglandschap van de Rocky Mountains. Een hoogtepunt van deze reis is zeker de trip over de Icefield Parkway, de weg die de Jasper en Banff National park met elkaar verbindt.

Deze route is slechts een voorbeeld en kan uiteraard aangepast worden aan jouw wensen. Contacteer ons via het contactformulier https://www.vanrompaeytravel.be/contact/ voor een programma op maat.

DAG 1            BRUSSEL/ AMSTERDAM – VANCOUVER
Vanuit Brussel of Amsterdam kan je naar Vancouver vliegen. Bij aankomst nemen jullie de huurwagen en rijden naar het hotel Pacific Gateway Hotel aan de luchthaven.

Vancouver is vermoedelijk de mooiste stad in heel Canada. Met zijn ligging in het westelijke kustgebied van het Canadese vasteland, mag Vancouver zich verheugen in een omgeving dat qua landschappelijk schoon door maar heel weinig ander steden ter wereld wordt geëvenaard. Beroemde trekpleisters zijn Stanley Park met zijn totempalen, de Lookout Tower, Granville Island en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn. De stad bestaat uit meerdere districten met een eigen karakter. Een voorbeeld is Chinatown, een van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika, ook wel ‘Hongcouver’ genoemd.

DAG 2           VANCOUVER
Ganse dag om de stad te verkennen. Het antropologisch museum is zeker een bezoek waard. Je vindt hier een heleboel informatie over de geschiedenis van het land, de cultuur, de vroegere bewoners, de mooiste collectie totempalen…

Capilano Suspension Bridge is een populaire attractie bij Vancouver In North Vancouver, voorbij Stanley Park en de Lions Gate Bridge. Het hoogtepunt is de Capilano Suspension Bridge. Deze hangbrug werd in 1889 gebouwd, is zeventig meter hoog en overbrugt 135 meter over het diepe ravijn waardoor de Capilano-rivier stroomt. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk. Ze zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het park. Wandel bijvoorbeeld over het boomtoppenpad of waag je over het pad langs de steile wanden van de Capilano Canyon. In Lynn Canyon Park, een kwartier rijden van de Capilano Suspension Bridge, ligt een gratis toegankelijke hangbrug. Deze brug is kleiner en het park is veel minder toeristisch dan Capilano Park maar de moeite op te bezoeken.

DAG 3           VANCOUVER – VICTORIA
In Tsawwassen nemen jullie de boot naar Nanaimo en rijden verder naar Victoria voor een overnachting in Royal Scot Hotel & Suites in een studio suite. In Victoria kan je het museum met Totempalen bezoeken en een beetje flaneren door de stad.

Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en heeft een Engelse uitstraling. Er rijden rode dubbeldek bussen rond en veel huizen zijn in typische tudorstijl gebouwd. Je vindt er veel verzorgde tuinen waardoor de stad de bijnaam ‘City of Gardens’ hebben gekregen. De Butchart Gardens en Hatley Castle zijn er voorbeelden van. Met de meer dan 2000 zonuren per jaar is het een ideaal klimaat voor veel planten en bloemen, die goed gedijen in de vele tuinen. Er groeien veel exotische plantensoorten die in het overige deel van Canada niet tot nauwelijks voorkomen. Naast het Royal British Columbia Museum ligt Thunderbird Park, met daarin totempalen die door inheemse volken gemaakt zijn.

DAG 4           VICTORIA – TOFINO
Grijze walvissen voelen zich op hun gemak in ondiep water, waardoor ze goed te zien zijn als ze Tofino passeren. Naast walvisexcursies kun je in Tofino ook  een excursie boeken waarbij je op pad gaat met een zodiac om de beren op het stand gade te slaan. De beren gaan op zoek naar voedsel.

Tofino heeft nog geen 2.000 inwoners, maar wordt het hele jaar door bezocht door toeristen. Zij komen voor een bijzondere bezienswaardigheid: walvissen. Van half maart tot half april staat Tofino in het teken van de walvismigratie. Vanuit het zuiden zwemmen duizenden grijze walvissen naar de voedselrijke wateren van Alaska. Daarbij komen ze langs de kust van Clayoquot Sound, bij Tofino. Ook buiten de periode van de walvismigratie zijn deze grote zeezoogdieren te spotten.

DAG 5            TOFINO
Volledige dag om de omgeving te verkennen. Vandaag kan je een van de excursies maken.  Je kan de excursie vooraf boeken en zo is er geen stress ter plaatse. Wij zorgen voor de reservatie. De juiste uren zijn pas 24 u op voorhand gekend. Deze hangen af van de getijden.

In Tofino is een prachtig strand en je kan hier genieten van de zonsondergang. Het is tof want je mag op het strand een kampvuurtje maken en ja, een pintje bier of een fris wijntje … dat gaat goed samen met kampvuur en goed gezelschap … Vanuit Tofino kunnen jullie een uitstap maken met een zodiac op zoek naar walvissen. Het is een excursie van ongeveer 2.5 uur.

DAG 6              TOFINO – WHISTLER
Vandaag nemen jullie terug de boot naar het vasteland en rijden verder naar Whistler, op ongeveer 120 km ten noorden van Vancouver. Mogelijke excursie in Whistler: Peak to Peak Gondel tussen de bergen in Whistler Ga met de rode gondels van Blackcomb naar Whistler Mountain en geniet van het overweldigende 360-graden uitzicht, meertjes, gletsjers en bossen. Vanaf de twee bergtoppen heb je toegang tot verschillende wandelpaden. De lift overbrugt een afstand van 4,4 kilometer en hangt op 436 meter hoogte.

DAG 7               WHISTLER – CLEARWATER
De reis gaat verder noordwaarts door Caribou County naar het plaatsje Clearwater, de toegangspoort naar het Wells Gray Provincial Park. De bijnaam van het het park is “Waterfall Park”. Het park telt meer dan 200 watervallen waarvan er 39 een naam hebben gekregen. De bekendste zijn de Spahats Falls, Dawson Falls en de vierde hoogste waterval van Canada nl. de Helmcken Falls. Het water stort zich van een hoogte van 141 meter naar beneden. In het park kan je prachtige wandelingen maken, paardrijden, kanovaren,… Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren waaronder bevers, sneeuwgeiten, grizzlyberen, zwarte beren,…

Wil je toch wat meer waterpret probeer dan zeker één van de wildwaterraftings op de Clearwater River.

DAG 8              WELLS GRAY NP
Ganse dag om dit prachtige park te verkennen. Wells Gray NP (5000 km²) ligt in de oostelijke Cariboo Mountains. Er zijn 5 grote meren, veel rivieren en watervallen. Je kan naar de voet van de Pyramid Mountain wandelen (7 km). Het is een goed begaanbaar en vlak pad. Verder vind je hier de Helmcken Falls.

DAG 9             CLEARWATER – JASPER
Op weg naar de aansluiting van de Yellowhead Highway, de belangrijkste oost-west verbinding in de provincie British Columbia, kan u een stop maken in Blue River. Hier kan u deelnemen aan een wildlife viewing river safari op zoek naar de grizzly beer. Via de Yellowhead Hihgway rijdt u verder oostwaarts naar de staat Alberta. Vanaf het Mount Terry Fox Viewpoint heeft u een prachtig uitzicht op de 3954 meter hoge Mount Robson. Even verder ligt het stadje Jasper. Het ligt midden in het Jasper National Park in de bekende Rocky Mountains.

DAG 10           JASPER
Volledige dag in Jasper. Het is zeker de moeite om naar Lake Maligne te rijden. Je kan een boottocht maken op het meer. Op 7 km ten noorden van Jasper vind je Patricia & Pyramid Lake. Verder naar het noorden op ongeveer 60 km van Jasper heb je Miette Hot Springs. Deze warmwaterbronnen hebben een temperatuur van 52°. Jasper National Park is een van de grootste nationale parken van Canada. Het park omsluit de majestueuze bergketens van de Canadian Rocky Mountains met de bijhorende canyons, groene dalen, kristalheldere meren, watervallen, bergstromen, gletsjers en een uitgestrekte wildernis. De kleine stad Jasper ligt ligt in het hart van Jasper NP.

Pijnbomen, populieren, espen, zilversparren en douglasdennen zijn de boomsoorten die op de lagere hellingen het meest voorkomen. De engelmannsspar en de gewone den geven de voorkeur aan hogere gebieden. Boven de boomgrens op 2100 m heeft het semi-poolklimaat in dit gebied de vegetatie sterk belemmerd in haar groei. Langs de wegen, op open plekken in de bossen en in de buurt van kampeerterreinen worden vaak zwarte beren waargenomen. Ze zijn op zoek naar voedsel.

DAG 11          JASPER – FIELD
The Icefield Parkway is een 230 kilometer lange highway die door het mooiste en hoogste gebied van de Rocky Mountains loopt. Ongeveer 100 km van Jasper ligt het Columbia Icefield. Je kan hier van half april tot half oktober een tocht kan maken met speciale snowbussen op de Athabasca Glacier. Vanop de Glacier Skywalk loop je op een hoogte van 280 meter over een glazen brug van waarop u de omliggende valleien en watervallen kan bekijken. Rij verder en geniet van het omliggende gebergte. Vandaag overnachten jullie in Emerald Lake lodge, een prachtige plek in Yoho National Park.

DAG 12          FIELD – BANFF 
Vanuit Field rijden jullie verder over de Trans Canada Highway 1 naar Banff Alberta en het Rocky Mountain gebied. Banff NP is in haar huidige vorm meer dan 6.500 km² groot en grenst aan verschillende andere nationale parken. De uitgestrektheid, de verschillende klimaten en de wilde dieren maken een meerdaagse stop in dit natuurgebied bijna een must. De volgende dagen kan je van hieruit de omliggende parken Lake Louise en Kootenay bezoeken.

DAG 13           BANFF
Mogelijke activiteiten: Een rit rond het Lake Minnewanka (24 km) met Johnstone Lake, Tow Jacks Lake, Upper Bankhead en lower Bankhead. Bezoek aan Lake Louise, een van de mooiste gletsjermeren van de Rocky Mountains. Marble Canyon en Radium Hot Springs. Tunnel Mountain Drive.

DAG 14           BANFF – CALGARY
Misschien kunnen  jullie vandaag nog iets ondernemen in de buurt van Banff. Jullie verlaten de Rocky Mountains en rijden Calgary. De skyline van de stad vormt een mooi contrast met de achterliggende bergen. Jullie logeren aan de luchthaven van Calgary.

DAG 15          CALGARY – AMSTERDAM/ BRUSSEL

Vergelijkbare bestemmingen

NEW YORK – Op stap met Jacqueline Goossens

New York ontdekken doe je onder de deskundige begeleiding van Jacqueline Goossens.

USA – Avontuur (met huurwagen) in Midwest USA

Verken de wilde gebieden van het Westen, ontdek de ongerepte natuur en reis langs de besneeuwde bergtoppen van de Rockies, de geisers van Yellowstone en de prairies van Wyoming…

USA – Florida – The Sunshine State

Florida is zoveel meer dan alleen zee, witte zandstranden en een stralende zon. Je vindt er ook prachtige natuurparken, musea, aantrekkelijke steden en niet te vergeten… de attr...