Skip to main content
Aanschouw de tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door Ramses II

Egypte – De geheimen van de Nijl


 • Gemiddeld Budget

  Contacteer ons voor een juiste prijs.
 • Trip Type

  Individueel met privé gids
 • Duration

  7 dagen
 • Start Locatie

  Caïro
 • Eindbestemming

  Luxor

Je vliegt via Caïro naar Luxor. Bij aankomst brengt een vertegenwoordiger van de lokale agent je naar de boot en kan je inschepen voor de 8-daagse Nijlcruise. Je verblijft op basis van vol pension.

Dag 1 Brussel – Caïro – Luxor
Je vliegt via Caïro naar Luxor. Bij aankomst brengt een vertegenwoordiger van de lokale agent je naar de boot en kan je inschepen voor de 8-daagse Nijlcruise. Je verblijft op basis van vol pension.

Dag 2 Luxor – Edfu
Vandaag breng je een bezoek aan de kolossen van Memnon, de Vallei Der Koningen en Koninginnen en de Tempel van Hatsjepsoet. Deze tempel is niet gebouwd volgens een klassiek plan. Het is een open lichtglooiende constructie op 3 niveaus met een frontale portiek en een centrale opgang voor elk terras.

Je keert terug naar de boot. Tijdens de lunch vertrekt de boot richting Edfu.

Dag 3 Edfu – Aswan
Bezoek aan de tempel van Horus in Edfu. De tempel is goed bewaard gebleven. Dit is te danken aan het feit dat men tijdens de bouw de plannen consequent heeft uitgevoerd. In de tempel van Horus voelt men nog de sereniteit en het sacrale karakter dat een dergelijk monument kan uitoefenen.

Terugkeer naar de boot en afvaart richting Aswan.

Dag 4 Aswan – Philae
Bezoek aan de tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis, aan de onvoltooide obelisk en aan de Hoge dam. Terugkeer naar de boot voor lunch. In de namiddag vaar je met een felouka naar het Lord Kitchener-eiland voor een bezoek aan de botanische tuinen.

Dag 5 Aswan – Kom Ombo
In de vroege ochtend, optioneel bezoek aan Abu Simbel. Het is één van de meest indrukwekkende tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door Ramses II. Voor de grote tempel bevinden zich vier indrukwekkende figuren die de farao Ramses II voorstellen. De kleinere tempel is gewijd aan Hathor, gebouwd door Ramses II voor koningin Nefertari.

Na dit bezoek terug naar de boot voor lunch en afvaart richting Kom Ombo. Terwijl de boot verder vaart kan je genieten van de flora en fauna langs de oevers van de Nijl.

Dag 6 Kom Ombo – Luxor
Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze tempel ligt in een bocht dicht bij de rivier. Gevolg is dat in de loop der tijd de voorhof en pyloon verzakt en uiteindelijk weggespoeld zijn. Het is een dubbele tempel, gebouwd ter ere van Sobek met de krokodillenkop en Horus met de valkenkop. De bouw van twee tempels tegen elkaar komt in Egypte alleen in Kom Ombo voor.

Lunch aan boord terwijl de boot verder vaart naar Luxor.

 

Vergelijkbare bestemmingen

Kaapverdië

Deze zonnige archipel van tien eilanden in de Atlantische oceaan ligt op slechts 6 uren vliegen van Brussel. Je wordt er verwelkomd door gastvrije inwoners, gepassioneerd door d...

Kenia – Zo veel meer dan safari …

Kenia is natuurlijk het meest gekend als droombestemming voor wie de fameuze Big Five wil spotten. Maar wist je dat Kenia naast de savanne ook zoutmeren en woestijnen telt? Dat ...

Namibië – Een parel in Afrika

In Namibië vind je indrukwekkende woestijnlandschappen, diep rode zandduinen, miljoenen jaren oude rotstekeningen, weidse vlaktes, the big five, vele andere dieren en fascineren...

Zuid Afrika en Botswana- fly and drive

Tijdens deze reis waarin alles draait om de uitzonderlijke natuur en het dierenleven van Zuid-Afrika en Botswana start je met een rit langs de indrukwekkende Blijde Rivier Canyo...